Main Content

Hodnotenie slovenských sokolíkov po víťazstve nad gréckou 21-tkou

piatok, 22. marec 2019 21:22 | Autor: TASR

Adrián Guľa
Adrián Guľa | zdroj: TASR

Žilina 22. marca (TASR) - Slovenskí futbalisti do 21 rokov zvíťazili v piatkovom domácom prípravnom zápase v Žiline nad rovesníkmi z Grécka 4:3.

Zverenci Adriána Guľu viedli v prvom polčase už 3:1 po góloch Petra Pokorného, Petra Kolesára a Róberta Boženíka, ale hostia dokázali vyrovnať. Rozhodujúci gól strelil v 88. minúte Matej Oravec.

Hlas po zápase (zdroje: futbalnet.tv, SFZ):

Adrián Guľa, tréner SR 21: "Som rád, že si ľudia našli cestu na zápas. Myslím si, že to bol kvalitný zápas. Vážime si víťazstvo, pretože sa nerodilo ľahko. Úvod bol fantastický a boli sme v ňom mimoriadne efektívni. Bolo zaujímavé sledovať reakciu chlapcov, keď súper vyrovnal. Tlačili sme sa za víťazstvom a gratulujem chlapcom, že sa im to podarilo."

Róbert Boženík, strelec tretieho gólu SR: "Bol to výborný zápas. Z chlapcov som cítil neuveriteľnú túžbu po víťazstve. Ja som veril, že zápas dokážeme zlomiť aj v 95. minúte a napokon nám to vyšlo, takže som veľmi šťastný. V úvode sme chceli na súpera vyletieť. Trochu nás pribrzdil gól na 1:2, ale rýchlo sme sa znova dostali do dvojgólového vedenia. Potom súper trochu prevzal iniciatívu, ale záver patril opäť nám."