Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Maďarsko

piatok, 22. marec 2019 11:17 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie Slovákov po zápase s Maďarskom
Hodnotenie Slovákov po zápase s Maďarskom | zdroj: TASR

Na úvod kvalifikácie sme s prehľadom prevýšili Maďarov. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Martin Dúbravka (7,5) – V prvom polčase nemal prakticky žiadnu prácu. Po zmene strán už vytiahol nejaké zákroky, ale nič mimoriadne ťažké. Vynikol pri strele Szalaia a šťastie mal pri hlavičke Orbana. Keby ho ten prehodil, gól by išiel aj na konto brankára, keďže Dúbravka v tej chvíli nebol v správnom postavení. Až na niekoľko rozohrávok hral nohami slušne, postrážil si aj vzdušný priestor.

Peter Pekarík (8) – Nehrá prakticky celú sezónu, ale na jeho výkone sa to proti Maďarom neprejavilo. Práve naopak, bol jeden z najviditeľnejších hráčov. Predviedol veľkú aktivitu hneď v úvode, ktorá pretrvávala takmer celý duel. Tiež strelu spoza pokutového územia, no hlavne bol skvele zapojený do akcie pri našom prvom góle, keď ukážkovo vysunul Rusnáka. Dal aj gól, ale kvôli ofsajdu neplatil.

Denis Vavro (7) – V úvode dostal prísnu žltú kartu, ale vo výkone ho to neobmedzilo. Hral dobre a so sebavedomím. Lenže neodpustil si najväčšiu chybu zápasu, keď pri hlavičke Orbana nebol akoby nikde, pritom mal loptu odvrátiť, alebo aspoň nedovoliť maďarskému stopérovi tak ľahko hlavičkovať. Ešteže ten bol tak prekvapený, že obrovskú šancu nepremenil.

Milan Škriniar (7) – Najviac sa zviditeľnil v defenzíve pri bloku Kovácsovej strely, ale v jeho výkony boli aj menšie zaváhania. Neboli však podstatné, teda až na jednu výnimku, keď prehral hlavičkový súboj s Orbanom, ktorý sklepol Szalaiovi na strelu. To by sa Škrtelovi zrejme nestalo, ale žltú kartu chytil na jeho štýl…

Dávid Hancko (7) – Celkovo pri našej defenzíve možno povedať, že Maďari ju nepreverili, ale to je ich problém. Naši reprezentanti v nej vyriešili to čo mali, hoci veľa toho nebolo. Aj preto sa mohli venovať podpore ofenzívy, čo je Hanckova prednosť. Škoda, že jeho strela lízala brvno z opačnej strany, resp. Pekarík bol po jeho „gólovej“ prihrávke v ofsajde.

Juraj Kucka (7,5)Starý, dobrý Kucka je späť. Lietal po trnavskom trávniku a neraz mu súperi nevedeli zobrať loptu, hoc boli na ňom aj dvaja nalepení. A to z jednoduchého dôvodu, mali v súčte menej síl a ochoty ako sám Kucka, preto tieto súboje vyhrával. Ukázal však aj futbalovosť, mrzí len žltá karta.

Stanislav Lobotka (6) – Klubovú nepohodu si preniesol aj do národného tímu. Mal až nezvyčajne veľa strát lôpt, k tomu pridal aj viacero zbytočných faulov, ktorými daroval súperovi štandardné situácie. Síce loptu párkrát vyviezol, ale až na jednu výnimku sme z toho nič nemali.

Albert Rusnák (8,5) – V prvom polčase bola slovenská ofenzíva prakticky len o ňom. Niežeby iní naši hráči neútočili, ale nebezpečné veci vznikli len s jeho futbalovou pečiatkou. Prihrávky na Hamšíka a Hancka do ich šancí, gólová asistencia Dudovi. To bol náš prvý polčas. Po zmene strán pridal aj vlastné strely, prvú mu brankár chytil, pri druhej mu nedal šancu. Pôsobil na trávniku veľmi dobre.

Marek Hamšík (7) – Menší zápasový výpadok sa na ňom trochu prejavil, inak by určite ideálne spracoval loptu v čistej šanci, resp. ešte precíznejšie zahral niektoré prihrávky. Bol však aktívny, veď začal viaceré dobré akcie a pokúšal sa aj o streľbu. Pri prvom aj druhom góle dobre pracoval v pokutovom území, keď odtiahol obrancov súpera. Škoda žltej karty, tá však bola vymyslená.

Róbert Mak (6) – V prvom polčase bol stratený, keďže ľavá strana útoku mu nesvedčí. Na svoje nábehy potrebuje mať priestor, lenže takto sa skôr musel zaťahovať do stredu, aby mal otvorenú pravačku. Síce v druhom dejstve aj takto niečo vymyslel, keď hlavne jeho strela stála za to, ale bolo toho málo. Aspoňže v defenzíve na jeho strane nebol problém.

Ondrej Duda (8) – Keď dá útočník gól, vždy si svoju prácu urobí, no a Duda pridal ešte aj asistenciu. Nie je síce klasický „hroťák“, ale svojou šikovnosťou robil obrancom súpera veľké problémy. Vyčítať mu možno len zbytočný faul, ktorým daroval súperovi štandardku v jeho zrejme najlepšej fáze duelu.

Miroslav Stoch, Pavol Šafranko, Jaroslav Mihalík (bez známky) – Hrali málo dokopy, nieto ešte každý sám. Preto ťažko hodnotiť ich výkony. Ale Stoch naznačil, že iba na lavičke sedieť nemusí…

Význam známok


Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.
10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon