Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po zápase Slovensko - Maďarsko

štvrtok, 21. marec 2019 22:58 | Autor: TASR

Hlasy po zápase SVK - Maďarsko
Hlasy po zápase SVK - Maďarsko | zdroj: TASR

Slovenská futbalová reprezentácia zvíťazila v dôležitom prvom kvalifikačnom zápase o postup na Euro 2020 s maďarským rivalom 2-0. Prinášame vám prehľad hlasov hráčov a trénerov. 

hlasy po zápase (zdroj: RTVS):

Pavel Hapal, tréner SR: "Bol to veľmi odpracovaný výkon. Tento výsledok sa vôbec nerodil jednoducho, ťažko sme sa dostávali do brejkových príležitostí. To, čo sme mali, sme nepremenili, nakoniec sa nám podarilo dať vytúžený gól do polčasu."

Ondrej Duda, autor gólu SR: "Musím povedať, že som sa necítil optimálne, pretože na hrote to nie je moja pozícia. Robil som, čo som mohol, aj keď som loptu nemal na kopačkách tak často, ako keď hrám v klube trocha nižšie. Som rád, že som dal gól a že som pomohol mužstvu."

Marco Rossi, tréner Maďarska: "Myslím si, že si Slováci zaslúžili zvíťaziť. Ukázali viac umenia v strede poľa. My sme tam urobili viac chýb, prehrávali sme súboje. Inkasovali sme v prvom polčase po jednej chybe. Hrali sme bez toho správneho nasadenia. V druhom polčase sme mali viacero šancí vyrovnať. Zápas to bol tesný, ale my sme im dovolili dať aj druhý gól. Na tejto úrovni rozhodujú detaily, my sme strácali veľa loptu. Myslím si, že sa ale môžeme zlepšiť. Gratulujem Slovensku k výhre, zaslúžilo si ju. My sa ale nevzdáme."

Albert Rusnák, autor druhého gólu: "Maďari po prvom góle museli viac otvoriť hru a vznikal tam väčší priestor pre naše kombinácie. Čo sa týka môjho gólu, dostal som dobrú loptu za obranu od Ondreja Dudu, hodil som si loptu na ľavačku a mieril som obrancovi medzi nohy. Nedostali sme gól, dva sme doma dali a po každej stránke sme splnili, čo od nás tréner chcel."

Denis Vavro, stopér SR: "Debut som si užil výborne, sú to neopísateľné pocity. Prvý kvalifikačný zápas a víťazstvo, takže spokojnosť. Verím, že budeme ako mužstvo pokračovať v týchto výkonoch. Prvých 5-10 minút som mal stres, bol to môj prvý zápas, ale pomohli mi chalani aj diváci, ktorí ma povzbudili. Teraz treba dobre zregenerovať pred zápasom vo Walese, ktorý nás čaká už o tri dni."