Main Content

Novým rekordom sa pravdepodobne rozhodlo o držiteľovi Calderovej trofeje

utorok, 19. marec 2019 14:03 | Autor: Marek Ďaďo

Elias Petterson
Elias Petterson | zdroj: TASR

Nie je tajomstvom, že najhorúcejším adeptom na zisk ceny pre najlepšieho nováčika sezóny je Elias Pettersson z Vancouveru. V nočnom zápase proti Chicagu sa jeho šance na privlastnenie si prestížnej trofeje opäť zvýšili. Mladý Švéd totižto prekonal nováčikovský rekord Canucks.

Elias Pettersson vlietol, do NHL ako víchor a svojimi výkonmi si jednoznačne Calderovutrofej pýta. V poslednom zápase, kedy Kosatky nastúpili proti JastrabomChicaga, sa mu podarilo prekonať rekord, ktorý dlhé roky držali Ivan HlinkaPavel Bure. Tí vo svojich nováčikovský sezónach v drese Vancouveru dokázali získať 60 bodov.

Švédsky talent si asistenciou na gól Markusa Granlunda pripísal 61. bod v ročníku. Méty, ktoré boli dosiahnuté v sezónach 1981/1982 (Hlinka) a 1991/1992 (Bure), sú už teda prekonané. 20-ročný Pettersson je tak oficiálne najlepším nováčikom v histórii organizácie.

Na dosiahnutie uvádzaného míľniku potreboval Elias iba 62 zápasov. Kosatky majú pred sebou ešte niekoľko duelov a Pettersson určite nejaké body pridá. Švéd momentálne vládne tabuľkám nováčikov. Na konte má 27 gólov, 34 asistencií61 bodov. Do boja o Calderovu trofej by s ním teoreticky mohli ísť Andreas JohnssonToronta, Rasmus DahlinBuffala, Brady TkachukOttawy alebo brankár Jordan Binnington zo St.Louis.