Main Content

Podarí sa Popradu vyradiť Košice?

utorok, 19. marec 2019 08:46 | Autor: Jakub Vaverka

Hokejisti HK Poprad
Hokejisti HK Poprad | zdroj: TASR

Tipsport liga začala pred niekoľkými dňami svoje štvrťfinálové boje. Banská Bystrica a Zvolen sú už v semifinále, Nitra, Trenčín, Košice a Poprad o svoje miestenky v najlepšej štvorke ešte stále musia bojovať. 

Séria Nitry s Trenčínom je tvrdá a zaujímavá, ale nasledujúce riadky budú venované východniarskej bitke medzi Kamzíkmi z Popradu a s Oceliarmi z Košíc. Súboj štvrtého s piatym sľuboval vyrovnanú sériu, preto prekvapili predovšetkým prvé tri duely. Popradčania vstúpili do štvrťfinále fantasticky, zvíťazili postupne 3:2, 2:1 po predĺžení a 4:2. Následne mohli pred domácim publikom spečatiť čistý postup do semifinále, ale pod Tatrami prišiel výbuch, prehra 1:5 a zníženie série z pohľadu Košíc na 1:3.

Oceliari museli vyhrať aj včera v Steel Arene. Zápas sa dostal do predĺženia, keďže po 60 minútach skončil 3:3. V predĺžení mali domáci navrch, ale skórovať sa po ojedinelom útoku podarilo Kamzíkom. Popradčania vybehli na ľade a začali sa radovať. Rozhodcovia následne gól pre posunutú bránu neuznali a pokračovalo sa v zápase. Chladná sprcha pre Podtatrancov pokračovala, inkasovali v 77.minúte a prehrali druhý zápas za sebou.

HK Poprad
HK Poprad | zdroj: TASR

Séria sa teraz sťahuje opäť do Popradu. Jej stav je 3:2 pre HK. Pre Košice sa nič nemení, opäť musia zvíťaziť. Poprad má ale stále jedinečnú šancu vyradiť Oceliarov, i keď po dvoch prehrách sa momentum dostalo na stranu štvrtého tímu po základnej časti. Každopádne, máme sa na čo tešiť, ale je veľmi reálne, že táto séria bude ukončená už v zápase číslo šesť.

Toto tvrdenie podporujú vzájomné zápasy oboch celkov v prebiehajúcom ročníku. V tejto sezóne sa Popradčania s Košičanmi stretli vrátane play-off dovedna desaťkrát, pričom sa im podarilo zvíťaziť v šiestich prípadoch a prehrali v štyroch stretnutiach. V stredu Košice musia, Poprad môže.