Main Content

VIDEO: Plánovaný útok na hlavu Hlinku? Dukla zverejnila šokujúce video

Štvrťfinálová séria Nitry s Trenčínom prináša dramatický hokej, no žiaľ aj škaredé nešportové zákroky. Z tohto dôvodu už dostali disciplinárne tresty Trenčania Starosta a Sádecký, no ani zo strany Nitranov nie je všetko v kostolnom poriadku. Dukla Trenčín zverejnila na svojom Facebooku video, ktoré ma dosvedčiť, že útok Judda Blackwatera na hlavu Michala Hlinku, ktorý po tomto zákroku utrpel otras mozgu, bol dopredu plánovaný. Naznačuje to vraj uniknutá zvuková nahrávka Juraja Majdána, ktorý mal ešte pred začiatkom série zastrašovať Hlinku. 

Prinášame vám video a oficiálny text, ktorý k celej situácii publikovala facebook stránka Dukly Trenčín:

"Dňa 16.3.2019 v štvrtom štvrťfinálovom stretnutí medzi Duklou Trenčín a HK Nitra došlo zo strany nitrianskych hráčov k viacerým atakom na zdravie našich hráčov. V tejto veci sa hokejový klub Dukla Trenčín rozhodol podať viacero podnetov na disciplinárnu komisiu. 

Internetom sa už pred začiatkom play off šíril zvukový záznam, v ktorom hráč Nitry Juraj Majdan zastrašoval nášho hokejistu Michala Hlinku: “Miško Hlinka, to je ten pseudohokejista. Pošleme naňho asi Juda Blackwatera a ten ho rozj*be za sekundu a dohral hokej Miško Hlinka.“ „To je nič, jemu dáš jeden lakeť a je zas vypnutý na ďalšie dva roky.“ 

Nakoľko vo včerajšom zápase naozaj došlo k úmyselnému ataku Judda Blackwatera na hlavu Michala Hlinku, ktorý pre zranenie zápas nedohral, celú záležitosť sme sa rozhodli riešiť podaním podnetu na disciplinárnu komisiu. Veríme, že primárnou snahou DK je a bude chrániť zdravie všetkých hráčov. Nakoľko celý zákrok Blackwatera na Hlinku nevyplynul z hry, ale bol dopredu plánovaný, zvažujeme aj podanie trestného oznámenia za zastrašovanie s následným ublížením na zdraví. 

Ospravedlňujeme sa - nahrávka obsahuje nepeknú nadávku."