Main Content

Haláka teší 19. víťazstvo, Chára: Čakajú nás ešte náročné zápasy

nedeľa, 17. marec 2019 09:44 | Autor: TASR

Zdeno Chára a Brad Marchand
Zdeno Chára a Brad Marchand | zdroj: TASR

New York 17. marca (TASR) - Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili v stretnutí NHL na domácom ľade nad Washingtonom 6:3 aj vďaka gólu slovenského obrancu Erika Černáka 6:3.

Pre 21-ročného slovenského zadáka to bol už 4. gól v sezóne a celkovo 14 bod. Líder profiligy vytvoril klubový rekord v počte výhier (55) a bodov (114) v ročníku.

Černák si zapísal ešte dva plusové body a v závere zápasu dostal 10 minútový trest za bitku s Tomom Wilsonom. V domácom drese strelil prvý hetrik v kariére v NHL Alex Killorn, hosťom nestačili ani dva presné zásahy ruského kapitána Alexandra Ovečkina. Hviezdny krídelník obhajcu Stanleyho pohára strelil svoj 246. gól v presilovke a v historických tabuľkách sa dostal na piate miesto, keď vyrovnal Phila Esposita. Černák skóroval v 43. minúte, keď strelou z pravého kruhu prekonal Bradena Holtbyho medzi betóny a zvýšil na 4:2. Jeho zásah mal vzhľadom na zlepšujúci sa Washington veľký význam a napokon bol aj víťazný. Výkon mladého Slováka, ktorý bol na ľade 22 minút a 37 sekúnd vyzdvihol aj tréner Jon Cooper. "Fyzické parametre, rýchlosť, sila, má všetko. V každom zápase podáva kvalitné výkony, nemá výkyvy, čo je veľmi dôležité," povedal Cooper pre klubový web. Černák zaznamenal dve strely a pripísal si päť hitov. Tvrdé súboje zvádzal najmä so zlým mužom Caps Wilsonom, s ktorým sa v závere dostal do šarvátky, pričom od väčšej bitky ich odtrhli rozhodcovia. Do konca základnej časti sa Tampa a Washington stretnú ešte dvakrát, dá sa očakávať, že veľkí muži si ešte účty vybavia.

Darilo sa Bostonu, ktorý s kapitánom Zdenom Chárom a brankárom Jaroslavom Halákom zdolal doma Columbus 2:1 po predĺžení. Halák si pripísal 24 úspešných zákrokov a pomohol Bruins k prerušeniu trojzápasovej série prehier. Na domácom ľade vyhral Boston jedenásť zápasov za sebou, čo sa mu podarilo naposledy v roku 2009. Duel rozhodol Brad Marchand, ktorý strelil svoj 15. gól v predĺžení v kariére. Na zásah mu nahral Patrice Bergeron vďaka čomu sa dostal na hranicu 800 bodov. Bruins majú na čele Atlantickej divízie opäť štvorbodový náskok pre Torontom. "Mali sme náročný program a veľa cestovania, ale to nie je výhovorka. Dnes sme konečne našli cestu k víťazstvu a na tom musíme stavať. Čaká nás posledných desať zápasov základnej časti, určite to budú tesné a náročné duely. Tímy bojujú o postup do play off, alebo o čo najlepšiu pozíciu doň. Musíme byť pripravení na tieto zápasy," povedal kapitán Bostonu Zdeno Chára pre web "medveďov."

Halák podal kvalitný výkon a zapísal si 19. víťazstvo v sezóne. "Bolo dôležité, že sme sa vrátili domov a vyhrali zápas. Veľmi dobre sme kontrolovali puk, chalani hrali dôrazne a dobre korčuľovali. Som šťastný za dva body a víťazstvo," povedal Halák. Zápas v TD Garden sledovala hviezda svetového MMA, írsky bojovník Conor McGregor, ktorý pred zápasom navštívil šatňu Bruins a hodil aj úvodné buly.