Main Content

Stochova Slavia spoznala súpera vo štvrťfinále Európskej ligy!

piatok, 15. marec 2019 13:22 | Autor: TASR

žreb Európska liga, Miroslav Stoch
žreb Európska liga, Miroslav Stoch | zdroj: TASR

Nyon 15. marca (TASR) - Futbalisti Slavie Praha so slovenským reprezentačným stredopoliarom Miroslavom Stochom sa vo štvrťfinále Európskej ligy UEFA 2018/2019 stretnú s Chelsea Londýn.

Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone. Ďalšie dvojice vytvorili SSC Neapol - Arsenal Londýn, FC Villarreal - FC Valencia, Benfica Lisabon - Eintracht Frankfurt.

Prvé zápasy štvrťfinále sú na programe vo štvrtok 11. apríla, odvety sa uskutočnia o týždeň neskôr. "Zošívaní" sa v prípade postupu cez víťaza EL zo sezóny 2012/2013 stretnú s víťazom dvojzápasu Benfica Lisabon - Eintracht Frankfurt.

Pri žrebe neboli žiadne nasadené a nenasadené tímy, stretnúť sa mohli aj dve mužstvá z jednej krajiny. Jediným obmedzením bolo, že Chelsea a Arsenal nemohli hrať v ten istý deň domáci zápas na základe rozhodnutia londýnskych úradov. V takomto prípade by sa zmenilo poradie zápasov "kanonierom", keďže v predchádzajúcej ligovej sezóne skončili v tabuľke Premier League nižšie ako "The Blues".

žreb štvrťfinále EL 2018/2019:

Slavia Praha - Chelsea Londýn
SSC Neapol - Arsenal Londýn
FC Villarreal - FC Valencia
Benfica Lisabon - Eintracht Frankfurt

semifinále:

Slavia Praha/Chelsea Londýn - Benfica Lisabon/Eintracht Frankfurt
SSC Neapol/Arsenal Londýn - FC Villarreal/FC Valencia