Main Content

Reakcie na žreb štvrťfinále Ligy majstrov

piatok, 15. marec 2019 13:19 | Autor: TASR

Reakcie na žreb Ligy majstrov
Reakcie na žreb Ligy majstrov | zdroj: TASR

Prinášame vám prehľad reakcií futbalových osobností a zástupcov jednotlivých klubov na žreb štvrťfinále Ligy majstrov.

Reakcie na žreb /zdroj uefa.com, bbc.com/:

Pavel Nedvěd, športový riaditeľ Juventusu Turín: "Nie som šťastný ani nešťastný. Ajax vyradil trojnásobného obhajcu titulu Real Madrid, takže to nebude žiadna sranda. Veľmi sa mi páčil jeho osemfinálový výkon, budeme sa musieť mať na pozore a ísť do toho s veľkým odhodlaním. Očakávam dva výborné zápasy."

Sami Khedira, stredopoliar Juventusu: "Ajax má silný, dynamický tím. ktorý v tejto sezóne už dokázal svoje kvality. Budeme však na neho pripravení."

Peter Schmeichel, bývalý brankár Manchestru United. "Barcelona nie je pre United najhorší možný súper."

Simon Mignolet, brankár Liverpoolu: "Nebolo by zlé zopakovať heroické výkony proti Portu z uplynulej sezóny, v ktorej sme postúpili až do finále."

Frenkie de Jong, stredopoliar Ajaxu: "Juventus je jedným z najsilnejších možných súperov. Videl som ich odvetný osemfinálový zápas proti Atleticu Madrid, ktorý vyhrali 3:0 a hrali veľmi dobre. Keď som mal 10 alebo 12 rokov, tak Cristiano Ronaldo bol už jedným z najlepších futbalistov sveta. Ju super, že teraz budem môcť nastúpiť proti nemu na trávniku."

Jürgen Klopp, tréner Liverpoolu: "Môj asistent Pepijn Lijnders trénoval sedem rokov v akadémii Porta a vždy sa vyjadroval o tomto klube s veľkým obdivom. Budeme mať o Porte veľa informácií a to je presne to, čo potrebujeme."

Pep Guardiola, tréner Manchestru City: "Som neuveriteľné šťastný, že sme figurovali vo štvrťfinálovom osudí. Historickým maximom Manchestru City v tejto prestížnej súťaži je zatiaľ semifinále. V porovnaní s Realom Madrid, Barcelonou či Bayernom Mníchov je to málo, tieto veľkokluby majú oveľa viac skúseností."

Hugo Lloris, brankár Tottenhamu: "Vo futbale je možné všetko, keď si veríte a máte správnu mentalitu. V uplynulej sezóne sme to dokázali proti Realu či Dortmundu, v tejto edícii Ligy majstrov proti Interu Miláno či na štadióne Barcelony. Budeme potrebovať aj trochu šťastia a tímového ducha."

Žreb štvrťfinále:

Ajax Amsterdam - Juventus Turín
FC Liverpool - FC Porto
Tottenham Hotspur - Manchester City
FC Barcelona - Manchester United