Main Content

Štvrťfinálové dvojice Ligy majstrov sú známe!

piatok, 15. marec 2019 12:43 | Autor: TASR

Žreb Ligy majstrov
Žreb Ligy majstrov | zdroj: TASR

Nyon 15. marca (TASR) - Futbalisti Barcelony sa vo štvrťfinále Ligy majstrov 2018/2019 stretnú s Manchestrom United. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone.

Ďalšie dvojice vytvorili Ajax Amsterdam - Juventus Turín, FC Liverpool - FC Porto a Tottenham Hotspur - Manchester City.

Víťaz anglického derby si v semifinále zmeria sily s lepším zo súboja medzi Juventusom a Ajaxom. Na víťaza konfrontácie medzi Barcelonou a Manchestrom United čaká vlaňajší finalista Liverpool alebo Porto. Barcelona zdolala United v roku 2011 vo finále LM v londýnskom Wembley 3:1. Do štvrťfinále tohtosezónnej edície postúpila cez Olympique Lyon. Po bezgólovej remíze na francúzskej pôde v odvete na Camp Nou deklasovala svojho súpera 5:+. United vyradili favorizovaný Paríž St. Germain. Na Old Trafford síce prehrali 0:2, no v Parku princov dokázali zvíťaziť 3:1.

V osudí figurovala šestica klubov, ktorých zdobí aspoň jedno prvenstvo v európskej klubovej súťaží číslo jeden. Naň stále čakajú Manchester City a Tottenham Hotspur. Žreb bol otvorený bez obmedzení, naraziť na seba mohli aj tímy z jednej krajiny, čo sa v prípade FC Liverpool a Manchestru City napokon aj stalo skutočnosťou.

Najväčšie zastúpenie vo štvrťfinále má Anglicko so štyrmi klubmi (Manchester City, FC Liverpool, Tottenham Hotspur, Manchester United, po jednom dodali Španielsko (FC Barcelona), Taliansko (Juventus Turín), Holandsko (Ajax Amsterdam) a Portugalsko (FC Porto). So súťažou sa už rozlúčil trojnásobný obhajca trofeje Real Madrid, ktorý v osemfinále stroskotal na Ajaxe.

Úvodné zápasy štvrťfinále sú na programe 9.-10. apríla, odvety sa uskutočnia 16.-17. apríla. Žreb semifinále a finále prebehne 19. apríla. Finále sa odohrá v sobotu 1. júna na štadióne Metropolitano v Madride - v domovskom stánku Atletica.

Žreb štvrťfinále:

Ajax Amsterdam - Juventus Turín
FC Liverpool - FC Porto
Tottenham Hotspur - Manchester City
FC Barcelona - Manchester United

žreb semifinále

Tottenham Hotspur/Manchester City - Ajax Amsterdam/Juventus Turín
FC Barcelona/Manchester United - FC Liverpool/FC Porto

finále: víťaz 1. semifinále - víťaz 2. semifinále

Kalendár LM 2018/2019:

9./10. apríla: 1. zápasy štvrťfinále
16./17. apríla: odvety štvrťfinále
30. apríla/1. mája: 1. zápasy semifinále
7./8. mája: odvety semifinále
1. júna: finále (Estadio Metropolitano, Madrid)