Main Content

Zidane si stanovil ďalší prestupový cieľ

piatok, 15. marec 2019 11:00 | Autor: Timotej Gašper

Zinedine Zidane
Zinedine Zidane | zdroj: TASR

Po podpise hviezdneho brazílskeho obrancu si vedenie Realu Madrid stanovilo ďalší prestupový cieľ, pričom tentokrát sa zamerali na posilnenie ofenzívy. 

Eder Militao sa stal prvou posilou staronového trénera Realu Madrid, Zinedine Zidanea. Už deň po oficiálnom oznámení sa však s madridským veľkoklubom začal výrazne spájať ďalší veľký nákup. Po krajnom obrancovi sa malo vedenie „Los Blancos“ zamerať na zisk ofenzívneho univerzálneho stredopoliara, Nabila Fekira.Opora a kapitán Olympique Lyon je na zozname viacerých veľkoklubov už pomerne dlhú dobu, pričom najbližšie k odchodu bol v lete 2018, kedy transfer do Liverpoolu stroskotal v posledných momentoch. Záujem o Nabika Fekira môže však mať výrazný vplyv na špekulácie, ktoré s Realom Madrid spájajú Neymara. Podľa médií je prezident klubu, Florentino Peréz, pripravený investovať do Neymara až 350 miliónov eur, s čím je však nestotožnený nový tréner. 

Nabil Fekir
Nabil Fekir | zdroj: TASR

Práve na úkor kúpy Neymara si mal Zidane vybrať 25-ročného Fekira, ktorý dokáže plnohodnotne žiariť na krídle i pod hrotom útoku. Aj keď podľa zdroja informácie z plátku Daily Record nebude stáť Fekir ani zďaleka toľko čo Neymar, Zidane si napriek tomu má želať viac svojho krajana ako brazílsku superhviezdu z PSG. Nabil má v Lyone zmluvu len do leta 2020, čo bude vedenie „Levov“ tlačiť k jeho skoršiemu predaju za nie tak vysokú cenu, ako by si predstavovali. 

Zinedine Zidane v tomto ročníku už veľa zázrakov neurobí, no od leta bude musieť tvrdo pracovať na zmenách v hernom systéme. Schopnosti hviezdneho Nabila Fekira mu v tom majú výrazne napomôcť, keďže hráči ako Asensio či Isco sú momentálne bez formy a spájajú sa s odchodom zo španielskeho hlavného mesta. Ak sú informácie z britského zdroja smerodajné a Zidane bude naozaj tkvieť na príchode Fekira, vedenie bude musieť Lyonu zaplatiť nimi stanovenú čiastku, ktorá sa môže pohybovať na úrovni 100 miliónov eur.