Main Content

Novinky z futbalového sveta (9.10.)

nedeľa, 9. október 2011 20:40 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (9.10.)
Novinky z futbalového sveta (9.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Zranený Albiol

Obranca Realu Madrid a španielskej reprezentácie Raúl Albiol sa nešťastne zranil a v závere kvalifikácie na ME 2012 a v utorok proti Škótsku bude svojmu tímu chýbať. Z hry o vyradila zlomenina lícnej kosti.

Pod francúzskou taktovkou

Záverečný zápas Slovenska v B skupine kvalifikácie bude pod francúzskou rozhodcovskou taktovkou. Hlavným rozhodcom stretnutia je Tony Chapron. Slovákom však už o nič nepôjde, keďže si cestu na šampionát v piatok zahatali po prehre s Ruskom.

Bez Ďuricu

Po tom ako Slovensko obletela správa o tom, že v Skopje si nezahrá Martin Škrtel, ktorý odletel za novorodeným synom, na povrch vyplávala aj informácia o neúčasti Jána Ďuricu. Weiss dal Ďuricovi voľno keďže proti Macedónsku chce vyskúšať novú stopérsku dvojicu Michálik - Saláta.

Aršavin je odhodlaný

Hviezda Zbornej Andrej Aršavin sa vyjadril, že na Majstrovstvách Európy, ktoré sa uskutočnia na budúci rok na Ukrajine a v Poľsku, chce umlčať všetkých kritikov, ktorí v poslednom roku a pol znevažovali a spochybňovali úroveň ruského futbalu. Aršavin sa zároveň vzdal svojej odmeny 50 tisíc eur za víťazstvo Ruska na Slovensku.

Weiss asi nekončí

Po prehre s Ruskom sa objavili správy o tom, že hlavný tréner Slovenska by mohol na svoju funkciu abdikovať, ale keď sa ho to novinári na tlačovke opýtali pôsobil nervózne a odkázal im, že jeho zmluva trvá ešte dva roky. Weiss vzápätí opustil tlačovú konferenciu a pri odchode z miestnosti uštedril jednému z novinárov nepríjemnú urážku. Vzťah hlavného trénera futbalovej reprezentácie s novinármi sa zdá sa po problémoch v Juhoafrickej republike vôbec nezlepšil, práve naopak.