Main Content

Boj o Icardiho vrcholí: V hre sú najmä 3 veľkokluby

štvrtok, 14. marec 2019 14:10 | Autor: Timotej Gašper

Mauro Icardi
Mauro Icardi | zdroj: TASR

Argentínsky útočník je podľa médií na odchode z Interu Miláno, pričom o jeho služby je záujem na viacerých frontoch. 

Aj keď je Mauro Icardi jedným z najlepších útočníkov súčastnosti a pre Inter Miláno bol v posledných rokoch ofenzívnou oporou, konflikty a kontroverzie mimo ihriska ho zaradili k menej obľúbeným hráčom. 26-ročný útočník disponuje fyzickými i technickými kvalitami, ktoré mu umožňujú presadiť sa azda v každej z najprestížnejších európskych líg. Icardi dal v drese Interu dokopy už 122 gólov a „sypalo“ mu to aj v tomto ročníku, no nezhody s trénerom Spallettim ho napokon vyradili zo zostavy. 

Argentínsky reprezentant si však za posledné roky spravil vo svetovom futbale tak veľké meno, že o jeho služby bojuje viacero veľkoklubov. Výkyvy nálad, občasnú aroganciu či vyhrážky sú podľa plátku TheSun.uk ochotní tolerovať v Manchestri United, JuventuseReale Madrid. Zatiaľ čo Manchester aj Real Madrid hľadajú do svojich kádrov novú gólovú mašinu, Juventus chce už len vystužiť neprekonateľne silnú ofenzívu pod vedením Cristiana Ronalda či Paula Dybalu. V hre bola aj Barcelona, ktorá podľa španielskych médií hľadala náhradu za Luisa Suaréza, no podľa posledných informácií hral v zablokovaní tohto prestupu úlohu aj Lionel Messi, ktorý nemá Icardiho v láske. 

Mauro je teda spájaný predovšetkým s troma klubmi, pričom veľkú šancu na jeho zisk má duo Manchester United a Real Madrid. Španielsky klub sa chystá na obnovu zašlej slávy, pričom okrem Zidanea priviedlo vedenie aj hviezdneho krajného obrancu, Edera Militaoa. Mauro Icardi by sa tak mohol zaradiť k očakávaným letným posilám „Los Blancos“, medzi ktoré môžu pokojne patriť aj Neymar, Matthijs de Ligt či Eden Hazard. Netreba však zahadzovať ani možnosť prestupu do Manchestru United, keďže prestížna Premier League láka každého hviezdneho hráča.