Main Content

Ondřej Novotný z Oktagon MMA: Žijem svoj sen, zaplať pán Boh, že sa to darí

štvrtok, 14. marec 2019 08:00 | Autor: Jakub Vaverka

Ondřej Novotný
Ondřej Novotný | zdroj: Instagram Ondřej Novotný

Ondřej Novotný a Pavol Neruda. Dve mená, ktorým môžu slovenskí a českí priaznivci MMA ďakovať. Toto duo vytvorilo organizáciu Oktagon, ktorá naberá na sile a zmiešané bojové umenia propaguje v našich končinách ako nikdy predtým. S Ondrom Novotným sme sa porozprávali.

Ondro, ako hodnotíte turnaj UFC v Prahe? Splnil očakávania?
Turnaj v Prahe splnil očakávania absolútne vo všetkom. Jediným negatívom je, že prehrala Lucie Pudilová, ale s tým sa nedá nič robiť. Je to šport.

Ktorý bojovník či zápas vás prekvapil najviac, prípadne urobil najväčší dojem?
Najväčší dojem na mňa urobil John Dodson, ktorý vydržal úplne neuveriteľný zápas s Petrom Yanom, za mňa výkon večera. Potom Stefan Struve, pretože to bolo dosť dojemné a celkovo jeho výkon, ako dokázal otočiť zápas.

Evidujú ľudia z UFC, že na Slovensku a v Česku funguje Oktagon?
Niektorí ľudia to evidujú, predovšetkým tí, ktorí sú bližšie k Európe. U Američanov to je komplikovanejšie. Nebudem ale hovoriť, že som im to neukazoval. Vďaka tomu je už ich prehľad lepší.

Bude Oktagon 11 úrovňou a organizáciou ďalej ako desiatka?
Snažíme sa každý ďalší turnaj stavať tak, aby bol opäť skvelý. Záleží to na veľa veciach, organizačne bude na tom rovnako kvalitný, čo sa týka karty, niektorí hovoria, že bude ešte lepší ako desiatka. To nechám na fanúšikoch. Záleží to aj od toho, ako jednotlivé stretnutia ľuďom sadnú.

Otázka na telo - Kozma alebo Krištofič?
Kozma je favorit, ale Krištofič je rebel a akonáhle dá váhu, jeho šanca na víťazstvo sa zvýši. Uvidíme, ako sa vysporiada predovšetkým s prvým kolom. Podľa môjho názoru môže práve úvodné kolo vo veľkom rozhodovať.

Ktorí československí bojovníci by sa mohli podľa vás v priebehu roka predstaviť v UFC?
V tomto roku ich tam moc nečakám, maximálne jedného. V túto chvíľu to nie je jednoduché. Viacero mien je na listine, ktorá je k dispozícii, keď niekto z podujatia vypadne a človek musí reagovať a zaskočiť hneď v daný týždeň. Musí do seba zapadnúť viacero vecí, inak sa to nepodarí.

Je reálne, že v Oktagone uvidíme aj Kleina, Kincla, Buchingera či Muradova?
Neviem, či to je reálne. Viem si predstaviť čokoľvek, ale za podmienky, ktoré sú zaujímavé pre obe strany. Takže, dohoda musí byť zaujímavá aj pre našu organizáciu, nielen pre týchto chlapcov.

Na vašich príspevkoch vidieť, že do svojej práce dávate srdce. Skutočne žijete svoj sen?
Žijem svoj sen, ale žijem ho posledných dvadsať rokov. Sen je akurát stále väčší a celkovo sa to celé nafukuje. Mojím snom v roku 1999 bolo komentovanie, každý ďalší deň mám nový sen. Zaplať pán Boh, že sa mi to pomerne darí. Akonáhle vyleziete na horu, na ktorú ste sa dlho chceli dostať a neviete, čo ďalej, vzniká vo vás prázdne miesto.