Main Content

Poprad vyhral v Košiciach, domov vezie náskok 2-0 na zápasy

utorok, 12. marec 2019 20:58 | Autor: TASR

HK Poprad
HK Poprad | zdroj: TASR

Košice 12. marca (TASR) - Hokejisti HK Poprad zvíťazili v utorkovom druhom štvrťfinálovom zápase Kaufland play off Tipsport Ligy nad HC Košice 2:1 po predĺžení a v sérii vedú 2:0. Tretí duel je na programe v piatok 15. marca v Poprade.

HC Košice - HK Poprad 1:2 pp (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Góly: 56. Nagy (Koch, Slovák) - 56. Belluš (Karalahti), 65. Erving (Salija). Rozhodovali: Štefik, Stano - Rojík, Gajan, vylúčení: 7:6 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 5707 divákov.

/stav série: 0:2/

HC Košice: Habal - Slovák, Koch, Derljuk, Šedivý, Čížek, Dudáš, Pulli - Sýkora, Brophey, Nagy - Spilar, Suja, Petráš - Šerbatov, Ignatuškin, Haščák - Jokeľ, Klíma, Lušňák - Žitný

HK Poprad: Vošvrda - Miner, Brejčák, Fabian, Petran, Erving, Salija, Karalahti - Svitana, Mlynarovič, Bondra - Takáč, Zagrapan, Buzzeo - Miller, Heizer, Abdul - Macík, Paukovček, Belluš - Paločko

Košičania nastúpili do zápasu s cieľom vyrovnať sériu a v ich formáciách došlo k viacerým zmenám. Obranca Pulli nastúpil namiesto Pretnara, do zostavy sa nezmestil Kafka, trinásty útočník bol Žitný. Popradčania víťaznú zostavu nezmenili.

Úvod prvej tretiny priniesol taktickú bitku, postupne sa však tímy viac dostávali pred brankárov a pribudlo aj šancí. Hostia mali v 6. a 8. minúte dve presilovky a hoci viackrát roztočili "kolotoč" okolo brankára Habala, viac než sľubnú príležitosť Millera nevyťažili. Košičania sa snažili o úvodný gól, no brankár Popradu Vošvrda bol veľkou prekážkou. Efektným "semaforom" zmaril strelu Šedivého, zneškodnil viacero košických striel v oslabení v 15. minúte a vychytal aj Nagya v jeho typickej pozícii medzi kruhmi.

Podobný obraz hry priniesla aj druhá časť. Košičania v nej hrali tri presilovky, v ktorých si viackrát vytvorili tlak, ale hostia opäť predviedli mimoriadnu obetavosť. Zblokovali viaceré strely Košičanov, no bezgólový stav po dvoch tretinách bol veľkou zásluhou oboch brankárov. Košický Habal sa v druhej časti vyznamenal najmä po úniku Bondru.

V 46. minúte nezmenila bezgólové skóre ani strela Šedivého, pred košickou bránkou neuspel Macík. V tretej časti sa hralo viac pred Vošvrdom, pribudlo ostrejších zákrokov a oba tímy si udržali vysoké nasadenie. Dlhé čakanie na gól sa skončilo v 56. minúte, keď na radosť skupiny fanúšikov hostí skóroval Belluš. Radosť Popradu však mala iba 8-sekundové trvanie, keďže z okamžitého protiútoku vyrovnal Nagy - 1:1. V riadnom hracom čase už gól nepadol, hoci po viacerých strelách boli k nemu bližšie Košičania.

V predĺžení zmaril brankár Vošvrda sľubnú príležitosť Sujovi. V 65. minúte rozhodol o výhre hostí obranca Erving, ktorý prestrelil Habala.