Main Content

Húska si odbil premiéru v AHL: Bolo tam veľa pozitív, pochválil ho tréner

pondelok, 11. marec 2019 11:34 | Autor: Marek Ďaďo

Adam Húska
Adam Húska | zdroj: TASR

Cez víkend sme sa dozvedeli radostnú správu. Mladý slovenský gólman Adam Húska dohodol na nováčikovskom kontrakte s New Yorkom Rangers. Na skúšku si ho zobral ich farmársky celok Hartford Wolf Pack, kde si hneď aj odbil premiéru.

Hartford síce v zápase proti Hershey Bears nedokázal zvíťaziť (prehrali pomerom 3:5), ale aj napriek tomu si tréner Keith McCambridge výkon 21-ročného Slováha pochvaľoval. „Páčilo sa mi ako Adam chytal. Myslím, že si viedol slušne. Je to veľký brankár, ale pohybuje sa dobre. Bolo tam veľa pozitív,“ cituje McCambridgea portál Our Sports Central.

Húska si za veľkou mlákou zachytal vo svojom prvom „profesionálnom“ zápase. V posledných 3 sezónach totižto nastupoval vo vysokoškolskej lige NCAA, kde obliekal dres univerzity z Connecticutu. Premiérový zápas v drese Hartfordu síce nebol víťazný, ale mladého brankára jednoducho musel potešiť, nehľadiac na to, že inkasoval 5-krát z 30 striel, ktoré naňho mierili.

New Yorkom Rangers cez víkend podpísal nováčikovský kontrakt, ktorý vyprší po sezóne 2020/2021 a v najlepšom prípade by mohol Húskovi vyniesť 925 tisíc dolárov za rok. Po jeho uplynutí sa stane chráneným voľným agentom.

Slovenského fanúšika musí tešiť aj fakt, že sa Húska postavil do brány niektorého z tímov AHL ako tretí našinec v tejto sezóne. Niečo podobné sme v zámorí nevideli už poriadne dlhú dobu. Dúfame, že sa časom nastálo usadí v AHL a neskôr dostane príležitosť aj v najlepšej lige sveta.