Main Content

Solskjaer s prvou prehrou v Premier League: Po zápase soptil na rozhodcu

pondelok, 11. marec 2019 11:08 | Autor: TASR

Ole Gunnar Solskjaer
Ole Gunnar Solskjaer | zdroj: YouTube

Londýn 11. marca (TASR) - Ole Gunnar Solskjaer zažil prvú ligovú prehru vo funkcii dočasného trénera futbalistov Manchestru United.

Jeho zverenci podľahli v nedeľňajšom šlágri anglickej Premier League na pôde Arsenalu Londýn 0:2 a v tabuľke klesli na piate miesto. Na "kanonierov", ktorí okupujú štvrtú priečku znamenajúcu účasť v Lige majstrov, strácajú dva body.

Arsenal sa ujal vedenia zásluhou Granita Xhaku. Po zmene strán pridal gólovú poistku gabonský kanonier Pierre-Emerick Aubameyang z diskutabilnej jedenástky. Solskjaer po zápase soptil, že rozhodca posúdil zákrok Jonathana Mossa na Alexandrea Lacazettea ako nedovolený. "Ak si pozrie celú situáciu ešte raz prostredníctvom videozáznamu, uvidí, že medzi oboma hráčmi prišlo iba k drobnému kontaktu. Sám bude rozčarovaný zo svojho verdiktu. Som presvedčený o tom, že to nebola penalta," citovala Solskjaera agentúra AFP.

Nórsky kormidelník priznal, že jeho tím pôsobil v úvode zápasu na Emirates Stadium ospalo. "Hráči mali v nohách náročnú osemfinálovú odvetu Ligy majstrov na pôde Paríža St. Germain, ktorá im odčerpala veľa síl. V úvodnej dvadsaťminútovke sme neboli schopní dostať domácich pod tlak. David de Gea dostal nešťastný gól, nenesie však na ňom vinu. Tečovaná strela zmenila smer. Postupne sme sa zlepšili a vypracovali si viacero sľubných šancí, doplatili sme však na nepresnú koncovku. Domácich dvakrát zachránilo brvno," dodal Solskjaer.

Tréner Arsenalu Unai Emery neskrýval spokojnosť, že jeho tím uspel v priamej konfrontácii s konkurentom v boji o Ligu majstrov. "Gunners" sa navyše v tabuľke priblížili k tretiemu Tottenhamu Hotspur, na veľkého londýnskeho rivala strácajú iba bod. "United prišli povzbudení postupom cez Paríž St. Germain v Lige majstrov, no moje mužstvo podalo výborný výkon. Som šťastný, že sme získali tri body a priblížili sa k splneniu predsezónneho cieľa. Ukázali sme, že sme mentálne silní a schopní konkurovať aj tým najlepším tímom v Premier League," pochvaľoval si španielsky konč.