Main Content

Novinky z futbalového sveta (8.10.)

sobota, 8. október 2011 18:52 | Autor: Jakub Vaverka

Novinky z futbalového sveta (8.10.)
Novinky z futbalového sveta (8.10.) | zdroj: Jakub Vaverka pre Sport7.sk, foto SITA

Letné prestupové obdobie je už minulosťou, no futbalový svet sa nezastavil ani po 31. auguste. Práve naopak. Zaujímavých noviniek cez sezónu pribúda rýchlym tempom a naša nová rubrika "Novinky z futbalového sveta" vám ich každý deň sumarizuje.

Guardiola potrebuje voľnosť

Vedenie FC Barcelona sa opätovne pokúsilo ponúknuť Pepovi Guardiolovi dlhodobý kontrakt, no tréner najlepšieho tímu na svete opäť odmietol. Podľa svojich slov potrebuje pri práci voľnosť. Jeho aktuálna zmluva končí v lete 2012.

Robben po operácii

Jedna z najväčších hviezd holandskej futbalovej reprezentácie a nemeckej Bundesligy Arjen Robben je už po operácii problemových slabín. Záložník Bayernu Mníchov chýba Bayernu už 5 týždňov a jeho problémy so slabinami pretrvávajú od minuloročných majstrovstiev sveta v Juhoafrickej republike. Robben by sa mal vrátiť do zostavy Bayernu v priebehu najbližších dvoch týždňov.

Tevéz do Arsenalu?

Kormidelník Arsenalu Arséne Wenger sa vyjadril, že by vo svojom tíme rád uvítal Carlosa Téveza, ktorý je podľa väčšiny zdrojov na odchode z Manchestru City. Wenger ho doslova označil za "neskutočného" hráča.

Fenomenálna Argentína


Zatiaľ čo v Európe finišuje kvalifikácia na ME 2012 na Ukrajinu a v Poľsko, v Južnej Amerike odštartovala kvalifikácia na MS 2014 do Brazílie. V šlágri prvého dňa sa stretla Argentína s Čile a Albiselestes vyhrali jednoznačne 4-1. Hetrikom sa blysol Gonzalo Higuaín a gól strelil aj Lionel Messi.



Ideálna zostava

Futbalový portál goal.com zverejnil ideálnu zostavu piatkových respektíve sobotných reprezentačných zápasov, ktoré sa hrali skoro ráno. Nech sa páči:
Eliseu (Portugalsko), Kompany (Belgicko), Lugano (Uruguay), Kolarov (Srbsko) - Nasri (Francúzsko ), Müller (Nemecko), Misimovič (Bosna a Hercegovina), Rommedahl (Dánsko) - Remy (Francúzsko), Higuain (Argentína)