Main Content

Zápas McGregor vs. Cerrone sa pravdepodobne neuskutoční

piatok, 8. marec 2019 09:37 | Autor: Marek Ďaďo

Conor McGregor
Conor McGregor | zdroj: Instagram

Fanúšikovia svetového MMA netrpezlivo čakajú, kedy sa konečne oficiálne oznámi nadchádzajúci súper hviezdneho Conora McGregora. Všetko nasvedčovalo tomu, že ním bude Donald „Cowboy“ Cerrone, no zdá sa, že z takmer dohodnutého stretnutia nakoniec vzíde.

Už niekoľko týždňov sme svedkami toho, ako si niekdajší dvojnásobný šampión UFC, ConorMcGregor, a už teraz legendárny bojovník MMA, Donald Cerrone, posielajú správy, ktoré by mohli viesť k ich osobnému stretnutiu. Podľa najnovších informácií, a aj samotného „Cowboya“, by však k príťažlivému zápasu nemuselo vôbec dôjsť.

Pochybnosti o uskutočnení duelu sa začali hneď po tom, čo Joe Rogan vo svojom podcaste uviedol, že UFC z tohto zápasu neplánuje urobiť hlavný event večera. „Conor nebude bojovať pokým to nebude hlavný zápas. Neviem či je to jeho ego alebo vec statusu. Mne to je jedno. Ja budem bojovať proti komukoľvek, kdekoľvek a tak to je po celý čas. Hádam, že si si o sebe myslí, že je ‘prima donna‘ a berie iba hlavné zápasy,“ povedal Cerrone pre portál ESPN.

Conor bod hlavným trhákom večera v jeho posledných 7 dueloch, vrátane jeho netitulových zápasov proti Nateovi Diazovi. Zdá sa, že UFC nechce Conorovi dopriať ďalšie hlavné stretnutie z prostého dôvodu - nie je to súboj o titul. Ak to tak naozaj je, ide o vskutku nešťastné rozhodnutie. Aj napriek tomu, že by ani jeden z aktérov na konci nezískal opasok, je jasné, že McGregor by pritiahol milióny platiacich divákov z celého sveta.

„Všetci sme čakali na Conorov návrat v Apríli, ale tvrdí, že nie je pripravený. Najviac ma štve to, že duel navrhol on sám a teraz stíchol. Ak chceš, aby ťa brali vážne, nemôžeš niečo vytiahnuť a potom zostať ticho. Podpíš ten po***tý papier,“ pokračoval rozhorčene Cerrone.

Cowboy má v celej situácii z veľkej časti pravdu, pretože to bol práve McGregor, kto ho vyzval na súboj po Cerroneho poslednom januárovom zápase proti Alexandrovi Hernandezovi. Ich vzájomný boj sa mal uskutočniť v júli, ale nakoniec sa ho teda asi nedočkáme.

Cerrone je jedným z najaktívnejších bojovníkov vôbec, a ako sám povedal, čakať na veci okolo McGregora nebude. „Zavolal som UFC a povedal som im, čo majú robiť, a oni mi povedali aby som držal ústa a išiel si sadnúť do rohu. Na takéto veci nemám viac slov. Nebudem ale čakať viac ako do júla,“ dodal Cerrone na záver.