Main Content

Budú sa Senators sťahovať do iného mesta?

štvrtok, 7. marec 2019 12:05 | Autor: Marek Ďaďo

Ottawa Senators
Ottawa Senators | zdroj: Reddit

Komisionár NHL, Gary Bettman si myslí, že nie. Aspoň tak sa teda pre média vyjadril po stretnutí manažérov jednotlivých klubov, ktoré sa uskutočnilo v Boca Raton na slnečnej Floride. Vyvrátil tak špekulácie, ktoré sa s organizáciou spájali v posledných dňoch, či týždňoch.

Ottawa Senators prechádza katastrofálnym obdobím, kedy sa musí tím postupne vyrovnávať so stratou najväčších hviezd, miernymi kontroverziami, zrušením výstavby novej haly, či prepustením hlavného trénera. Nečudo, že sa na internete začali objavovať špekulácie, že by sa mohla celá organizácia presťahovať niekam inam.

„Hlavný projekt (výstavba novej arény), či výkonnosť tímu sú veci, ktoré sa časom zmenia. Viem, že Eugen Melnyk (majiteľ Senators) je veľmi zameraný na to, čo musí urobiť a aké sú jeho najlepšie možnosti za týchto okolností,“ povedal pre novinárov komisionár Gary Bettman.

Človek, ktorý má najväčšiu zodpovednosť za správny chod ligy sa vyjadril aj k možnému presunutiu organizácie do iného mesta. „Nie je dôvod, aby sa sťahovali. Tímy si prechádzajú horšími a lepšími obdobiami spoločne so svojimi fanúšikmi a Eugene Melnyk robí to, čo má robiť. Nikto ma nepožiadal, aby som im pomohol, a my vždy pomôžeme, keď nás o to požiadajú,“ cituje Bettmana portál TSN. Senators tak s najväčšou pravdepodobnosťou zotrvajú tam, kde sú teraz.