Main Content

VIDEO: Odpisovaný Manchester United senzačne postúpil, v Porte sa predlžovalo

štvrtok, 7. marec 2019 06:13 | Autor: TASR

Manchester United
Manchester United | zdroj: TASR

Bratislava 6. marca (TASR) - Futbalisti Manchestru United postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov 2018/2019. Po prehre v úvodnom domácom stretnutí 0:2 zvíťazili v stredajšom odvetnom osemfinálovom zápase na štadióne Paríža St. Germain 3:1 a prebojovali sa medzi osem najlepších tímov.

V nadstavenom čase rozhodol Marcus Rashford gólom z jedenástky, ktorú rozhodca Damir Skomina nariadil po konzultácii s VAR. FC Porto ide ďalej vďaka domácemu víťazstvu nad AS Rím 3:1 po predĺžení, v ktorom strelil postupový gól v 117. minúte Alex Telles, keď takisto premenil pokutový kop odpískaný v spolupráci s VAR.

Po necelých dvoch minútach hry sa Manchester dostal do vedenia, keď nedorozumenie medzi domácimi obrancami Kehrerom a Silvom využil na vedúci gól Lukaku. Od tohto momentu boli Parížania aktívnejší, hostí takmer pol hodinu nepustili na dostrel svojej bránky. V 7. minúte chýbali Mbappemu na vyrovnanie po prihrávke Di Mariu iba centimetre, o päť minút neskôr sa už však domácemu Bernatovi podarilo skórovať. Ďalšie príležitosti na otočenie skóre mali Alves a Di Maria, ale gól padol do Buffonovej siete. Brankár PSG neudržal v 30. minúte strelu Rashforda takmer z 30 metrov a Lukaku dostal United do polčasového vedenia 2:1.

Domáci pokračovali po zmene strán vo svojej prevahe, strely na De Geovu bránku však nepribúdali. Dvadsať minút pred koncom musel vynútene striedať domáci Draxler pre zranenie zadného stehenného svalu na ľavej nohe. "Červení diabli" sa pred Buffona nedostávali, domáci držali loptu, no chýbalo im zakončenie. Až v 82. minúte sa dostal k strele z uhla Meunier, De Gea vyrazil. O niekoľko sekúnd bol sám pred brankárom hostí Mbappe, pri kľučke sa však pošmykol a nedokázal zakončiť. Šok pre domácich prišiel v nadstavenom čase, keď Dalot trafil ruku Kimpembeho v domácej šestnástke a rozhodca Skomina prisúdil hosťom po prezretí videa penaltu. Rashord ju premenil a posunul United do štvrťfinále.

Hráči Porta od úvodu držali loptu na svojich kopačkách a snažili sa čo najskôr zmazať jednogólové manko z úvodného zápasu (1:2). V 10. minúte trafil domáci Telles v sľubnej šanci iba bočnú sieť Olsenovej bránky. Do vedenia sa Porto dostalo po necelej pol hodine hry, keď skóroval Soares. Jeho gól odobril až systém VAR, keďže hostia avizovali, že skóroval z ofsajdovej pozície. Rimanom sa podarilo vyrovnať na polčasových 1:1 v 37. minúte gólom De Rossiho z jedenástky, ktorú rozhodca Cüneyt Cakir nariadil po faule domáceho obrancu Militaa na Perottiho. V nadstavenom čase úvodného dejstva musel opustiť ihrisko pre zranenie kapitán "vlkov" a strelec gólu De Rossi.

Portskí "draci" dali druhý gól v 53. minúte, keď si na presný Coronov center nabehol Marega a poľahky skóroval. Duel bol od tohto momentu opatrný, ani jeden z tímov nechcel urobiť chybu, ktorá by ho mohla stáť vyradenie z tohtosezónnej edície LM. O postupe Porta mohol v 77. minúte rozhodnúť Brahimi, o päť minút neskôr mal šancu aj hosťujúci Perotti, no gól už v riadnom hracom čase nepadol.

V predĺžení mal najskôr veľkú šancu domáci Marega, na opačnej strane sa dvakrát dostal do obrovskej príležitosti Džeko, ani on však nedostal loptu do siete. V 117. minúte rozhodol o postupujúcom Telles gólom z penalty. Tú nariadil v prospech Porta hlavný rozhodca až po konzultácii so systémom VAR. Na videu sa v úplnom závere posudzoval aj súboj Maregu so Schickom v šestnástke domácich, Cakir nenariadil ďalší pokutový kop.

Ďalšie odvetné zápasy osemfinále sú na programe 12. a 13. marca. Štvrťfinálové dvojice sa budú žrebovať 15. marca.

odvety osemfinále LM 2018/2019:

Paríž St. Germain - Manchester United 1:3 (1:2)

Góly: 12. Bernat - 2. a 30. Lukaku, 90.+4 Rashford (z 11 m). ŽK: Di Maria, Paredes - Shaw, rozhodoval: Skomina (Slov.)

Paríž: Buffon – Kehrer (70. Paredes), Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – Verratti, Marquinhos – Dani Alves (90.+5 Cavani), Draxler (70. Meunier), Di Maria – Mbappe

Manchester: De Gea – Lindelöf, Bailly (36. Dalot), Smalling, Shaw – Young (87. Greenwood), McTominay, Fred – Pereira (80. Chong), Lukaku, Rashford

/prvý zápas 2:0, postúpil Manchester/

FC Porto - AS Rím 3:1 pp (2:1, 1:1)

Góly: 26. Soares, 52. Marega, 117. Telles (z 11 m) - 37. De Rossi (z 11 m). ŽK: Herrera, Danilo, Pepe, Telles – Zaniolo, Karsdorp, Džeko, Pellegrini, Florenzi, rozhodoval: Cakir (Tur.)

Porto: Casillas – Militao (103. Pereira), Felipe, Pepe, Telles – Otavio (94. Hernani), Herrera, Danilo, Corona (69. Brahimi) – Marega, Soares (78. Fernando)

AS: Olsen – Marcano (77. Cristante), Manolas, Jesus – Karsdorp (55. Florenzi), N'Zonzi, De Rossi (45.+4 Pellegrini, 96. Schick), Kolarov – Zaniolo, Perotti – Džeko

/prvý zápas 1:2, postúpilo Porto/