Main Content

Marchand opäť provokuje mimo ľadu

streda, 6. marec 2019 13:16 | Autor: Marek Ďaďo

Brad Marchand
Brad Marchand | zdroj: © TASR

Známy provokatér a podpichovač Brad Marchand si opäť rýpol do konkurentov z Toronta. Na sociálnej sieti reagoval na skvelú sezónu Mitcha Marnera, ktorý prekonal 80-bodovú hranicu. Jeho komentár na celú situáciu pobavil aj samotné hviezdy Maple Leafs.

Počas pondelkovej noci prekonal Mitchell Marner hranicu 80 bodov. Na tento míľnik reagovala aj samotná NHL prostredníctvom Twitteru, kde zverejnila niekoľko historických informácií v spojitosti s 21-ročným mladíkom. Krídelník Bostonu Bruins na príspevok reagoval slovami: „Nemôžem sa dočkať, keď uvidím nový kontrakt tohto chlapca... 12 miliónov ročne?“

Na tento komentár odpovedal ligový účet gifom Marnerovej mamy Bonnie, ktorá dvíha palce na oboch rukách. Na Marchandovom podpichovaní sa zrejme zabavila aj ďalšia mladá hviezda Javorových Listov. „Je to zábavné. Som si istý, že na toto má Mitch agenta a majú plán ako postupovať s vyjednávaním kontraktu,“ cituje Austona Matthewsaportál CBC.

„Je to cool, ale v skutočnosti sa na to príliš nesústredím . Ako som povedal aj predtým, na toto máte agenta. Nechám vyjednávania na ňom a Kyleovi Dubasovi (generálny manažér),“ povedal samotný Marner.

Nie je teda úplne jasné, či je Marchand obrovským fanúšikom Mitcha Marnera, alebo chcel iba podpichnúť divízneho rivala. Marner v tejto sezóne nazbieral už 81 bodov za 24 gólov a 57 asistencií. Stačilo mu na to iba 66 zápasov. Má nakročené k tomu, aby druhý rok po sebe ovládol klubové bodovanie.

V lete mu končí aktuálna zmluva a bude veľmi zaujímavé, ako sa s novým kontraktom v Toronte popasujú, nakoľko 11 miliónový kontrakt už má John Tavares a od nového ročníka bude viac ako 11 a pol miliónazarábať aj Auston Matthews. Pravda je, že jeden z najslávnejších klubov na svete nemá zrovna veľa priestoru pod platovým stropom.