Main Content

Phil Kessel sa trápi. Spoluhráči sa ho snažia povzbudiť na tréningu

utorok, 5. marec 2019 10:32 | Autor: Marek Ďaďo

Phil Kessel
Phil Kessel | zdroj: TASR

Phil Kessel bol odjakživa obávaným ostrostrelcom a tradične sa zaraďoval medzi najproduktívnejších hráčov tímu. Aj napriek tomu, že sa v klubovom bodovaní nachádza na 3. priečke, strelecky sa teraz výrazne trápi.

Keď údajne „problémový“ Phil Kessel obdivuhodným spôsobom skóroval na tréningu Pittsburghu, niekoľko spoluhráčov začalo búchať hokejkami o mantinel. Vyjadrili tak svoju podporu mužovi, ktorý je považovaný za snajpera, ale nedokázal skórovať už v 15 zápasoch v rade. Zo streleckých suchôt je už frustrovaný aj samotný hráč.

„Neviem, zdá sa mi, že tento rok už asi neskórujem. Myslím, že to sa stáva. Táto sezóna je v poslednom mesiaci zaujímavá. Dúfam, že sa to zmení,“ cituje Kessela portál TribLIVE. Phil „The Thrill“ naposledy rozvlnil sieť 30. januára v zápase proti Tampe Bay. V nasledujúcich 10 stretnutiach bol takmer neviditeľný a na bránku súpera vyslal iba 13 striel. Aj on sám si uvedomuje, že to nie je cesta ako prelomiť strelecké suchoty.

V posledných 5 zápasoch Kessel pridal na aktivite a brankárov súperov zahrnul 20 strelami, no aj napriek zvýšenej produktivite sa mu gól vsietiť nepodarilo. Kesselove trápenie si všimol aj tréner Mike Sullivan. „Všimli sme si to. Ak bude pokračovať v streľbe, raz skóruje. Nielenže strieľa na bránu, ale vytvára si aj kvalitné šance,“ podržal sympatický kouč svojho zverenca.

Pokiaľ chcú Penguins vylepšiť svoje postavenie v tabuľke východnej konferencie (momentálne 7. priečka), bude potrebné aby sa strelecky prebudil aj Phil Kessel. V uplynulých ročníkoch patril medzi strojcov úspechu tímu okolo Sidneyho CrosbyhoEvgeniho Malkina. Vlani s 92 bodmi82 zápasoch dokonca skončil na 2. mieste v tabuľke klubovej produktivity.