Main Content

Cehlárik potrestaný vlastným trénerom, ostro ho skritizoval

pondelok, 4. marec 2019 09:01 | Autor: Marek Ďaďo

Peter Cehlárik, Bruce Cassidy
Peter Cehlárik, Bruce Cassidy | zdroj: TASR

Slovenský útočník Peter Cehlárik síce bol cez víkend povolaný z farmy v Providence do prvého tímu, ale v zápase proti New Jersey si na lavičke odsedel značnú časť stretnutia. Môže za to jeho nedisciplinovanosť a následný trest od vlastného trénera.

Peter Cehlárik nastúpil v zápase proti DiablomNewJersey (Boston vyhral pomerom 1:0) v tretej útočnej formácii. V prvej tretine nehrala partia okolo Slováka vôbec zle, mali často puk na hokejkách a trápili obranu Devils. Nanešťastie pre Cehlárika, takýto scenár sme nemohli sledovať počas celého stretnutia.

Bežala 16. minúta druhej tretiny a čerstvo povolaný Cehlárik musel navštíviť lavicu hanby za podrazenie súpera. To nahnevalo jeho vlastného trénera Brucea Cassidyho, ktorý ho po návrate na striedačku „odmenil“ ďalším trestom - Cehlárik si zahral už iba v jednom striedaní. Celú tretiu tretinu sa z lavičky iba prizeral tomu, ako jeho spoluhráči dokázali zápas doviesť do víťazného konca.

„Toto je NHL. Zaslúžil si byť v zostave. Využili sme ho s Davidom Krejčím, využili sme ho s Charliem Coyleom, s dvoma veľmi dobrými hráčmi. Myslím si, že v určitom bode padá zodpovednosť na hráča, aby bol pripravený hrať, a hrať tým správnym (Medvedím) spôsobom. Zdá sa mi, že od toho trochu ustúpil,“ reagoval Cassidy po zápase.

Iba on vám môže povedať, či bol frustrovaný alebo unavený z cestovania. Z Providence to nie je hodinová cesta. Možno ho trápilo, že sme ho poslali dolu. Neviem, na to nemôžem odpovedať. Urobili sme určité rozhodnutia počas uzávierky prestupov. Zavolali sme ho sem, pretože si to zaslúži a dnes večer sme jednoducho urobili rozhodnutie, že ho stiahneme a využijeme iných hráčov,“ dodal na záver tréner Bruins.