Main Content

Bojovník UFC Ismail Naurdiev pre Šport7.sk: Verte v seba a v svoje sny

nedeľa, 3. marec 2019 11:30 | Autor: Jakub Vaverka

Ismail Naurdiev
Ismail Naurdiev | zdroj: Instagram

O Ismailovi Naurdievovi sme nedávno písali. Pred troma rokmi montoval kamióny, ale veril, že sa jedného dňa presadí v bojových športoch. Momentálne žije svoj sen a my sme sa s ním porozprávali o tom, čo aktuálne prežíva.

V Prahe Naurdieva čakal skúsený súper, Brazílčan Prazeres, ktorý mal predtým na konte osem triumfov za sebou. „Pocit po to triumfe nad Prazeresom sa jednoducho nedá opísať slovami, bolo to jednoducho úžasné. To, že mal za sebou osem víťazstiev ma nevystrašilo, ale motivovalo ku kvalitnému výkonu. Atmosféra v Prahe bola neskutočná, proste top,“ rozhovoril sa iba 22-ročný Rakúšan pre náš portál.

 

Následne sme sa ho opýtali, aký je jeho dlhodobý cieľ. „Chcel by som domov doniesť opasok z UFC. Nikdy sa nevzdávajte, pracujte na sebe každý deň. Verte nielen v seba, ale aj vo svoje sny. Všetko je možné, keď sa chce.“ Ismail vie o čom hovorí, málokto veril tomu, že si môže jedného dňa zarábať na živobytie ako profesionálny športovec.

Člen welterovej kategórie tvrdí, že aktuálne najlepším bojovník skrz na skrz rankingami je Američan Daniel Cormier, pričom jemu osobne je jedno, s kým si najbližšie zmiera sily.  „Je mi jedno s kým budem bojovať. Vyberte mi niekoho z najlepšej pätnástky, je mi to jedno.“  A prečo ako rodák z ruského mesta Groznyj reprezentuje Rakúsko? „Reprezentujem Rakúsko, pretože som tam vyrástol a žijem tam.“

Na záver sme sa Ismaila Naurdieva na odľahčenie opýtali, či o ňom jedného dňa budeme písať ako o najlepšom bojovníkovi na okruhu UFC.  „V to verím na to percent.“ Jedno je momentálne isté, toho, že by opäť išiel montovať kamióny sa momentálne obávať nemusí.