Main Content

VIDEO: Nezastaviteľný Lewandowski vyrovnal rekord Pizzara: Bez problémov ma prekoná

nedeľa, 3. marec 2019 10:13 | Autor: TASR

Robert Lewandowski a jeho gólové oslavy
Robert Lewandowski a jeho gólové oslavy | zdroj: TASR

Mníchov 3. marca (TASR) - Poľský futbalový útočník Robert Lewandowski strelil v sobotňajšom zápase 24. kola Bundesligy na ihrisku Borussie Mönchengladbach (5:1) dva góly. Ten druhý mal poradové číslo 195, čím vyrovnal strelecký rekord zahraničných hráčov v najvyššej nemeckej súťaži.

Na čele cudzokrajných kanonierov figuruje s Claudiom Pizzarom. Štyridsaťročný Peruánec stanovil maximum v 22. kole, keď v nadstavenom čase zariadil remízu s Herthou Berlín. Zároveň sa stal najstarším futbalistom, ktorému sa podarilo skórovať v I. bundeslige.

O desať rokov mladší Lewandowski potreboval na vyrovnanie rekordu 280 zápasov, 74-krát sa presadil v drese Borussie Dortmund, ďalších 121 zásahov pridal za Bayern Mníchov. "Myslím si, že ma bez problémov prekoná," citovala Pizzara agentúra AP.

Lewandowskému sa podarilo dosiahnuť aj ďalší míľnik. V historickej tabuľke strelcov Bayernu sa posunul na tretiu priečku pred Rolanda Wohlfartha. Viac ligových gólov strelili už iba legendy Karl-Heinz Rummenigge (162) a Gerd Müller (365).