Main Content

VIDEO: Úžasný Volko zlatý napriek najhoršiemu reakčnému času: Obrovská eufória a potlesk zaplnenej haly

Slovenský šprintér Ján Volko získal vo finále behu na 60 m na HME v Glasgowe zlatú medailu časom 6,60 s, keď zdolal druhého Turka Emre Zafera Barnesa (6,61) a tretieho Holanďana Jorisa van Goola (6,62). Volko mal spomedzi finalistov zabehnutý tretí najlepší sezónny čas (6,58), pred ním boli Turek Barnes (6,55), Nemec Kranz (6,56) a nezabúdalo sa ani na obhajcu titulu Brita Kiltyho, ktorý pred dvomi rokmi v Belehrade ako jediný zdolal strieborného Volka.

Slovenský šprintér bojoval pred HME aj so zranením zadného stehenného svalu, no rozbehy i semifinále zvládol parádne a do finále postúpil s najrýchlejším časom. Zakľakol do 5. dráhy a tlačenicu, ktorá vznikla na samom konci, skvele zvládol. Zaujímavé bolo, že Volkov reakčný čas na štarte 0,178 bol najhorší zo všetkých. Po dobehnutí vzniklo veľké napätie, kto zvíťazil, no netrvalo dlho a najviac zo všetkých sa radoval Volko. K veľkej eufórii si pribalil aj slovenskú zástavu a dlho si vychutnával potlesk zaplnenej haly.

Doteraz v ére samostatnosti medailovo vynikli na HME traja Slováci, pred Glasgowom so zlatom Mikuláš Konopka, striebrom Ján Volko v Belehrade 2017 a dva bronzy získala Dana Velďáková, teraz k nim pribudla v Emirates aréne piata medaila, zlatá v podaní Jána Volka.