Main Content

Nitra si skomplikovala boj o prvú šestku, doma prehrala so Sereďou

sobota, 2. marec 2019 17:52 | Autor: TASR

Futbalisti Serede
Futbalisti Serede | zdroj: TASR

Nitra 2. marca (TASR) - Futbalisti Nitry prehrali doma so Sereďou. 

Priamy súboj o prvú šestku začali lepšie domáci futbalisti. Už v 2. minúte pohrozil nebezpečnou strelou zvnútra šestnástky Bilovský, skóre sa však nemenilo. Onedlho mohol zaváhanie Menicha a Penksu potrestať Vestenický, no domáci útočník z uhla rozvlnil len bočnú sieť. Úvodnú štvrťhodinu zakončil nebezpečnou strelou z pravej strany Charizopulos, ktorého halfvolej skončil na brvne hosťujúcej brány. Domáci v aktivite neutíchali a v 17. minúte mali po Adekuoroyeho faule na Vestenického v šestnástke výhodu pokutového kopu. Loptu si na biely bod postavil Gatarič, no strelu bývalého spoluhráča brankár Penska vyrazil a pokračovalo sa tak ďalej za nerozhodného stavu. Tréner hostí Stromšík reagoval na slabší začiatok svojich zverencov dvojnásobným striedaním, ktoré uskutočnil už v 27. minúte. Z ihriska odišli Ulrich s Kuzmom, na ich miesta prišli Špehar s Baézom. Tento ťah, ako sa neskôr ukázalo, bol správny. Hostia ožili v útoku a do polčasu dokázali dvakrát prekonať brankára Pindrocha. V 29. minúte sa po závare v domácej šestnástke najlepšie zorientoval Ba a bolo 0:1. O päť minút neskôr sa odohral nešťastný moment pre Nitru, keď centrovanú loptu z ľavej strany poslal hlavou do vlastnej brány Machovec – 0:2. Otrasení corgoni sa mohli v závere prvého polčasu ešte kontaktným gólom dostať späť do zápasu, ale prudkú strelu Gatariča zvnútra šestnástky brankár Penksa pokryl.

Do druhého polčasu nastúpila Nitra ofenzívne naladená s cieľom zvrátiť nepriaznivý stav. Naopak, hostia sa zatiahli do defenzívy, z ktorej vyrážali do rýchlych protiútokov. Po jednom z nich mohol ich náskok zvýšiť Miloš Lačný. Vtipná koncovka smerujúca ponad domáceho brankára skončila iba na ľavej žŕdke. Nitra už potom vrhla všetky sily do útoku, avšak v koncovke sa trápila. V 78. minúte sa zrodila nádherná akcia futbalistov spod Zobora. Vestenický výborne zakombinoval vo vnútri šestnástky s Bilovským, no následne z dobrej pozície netrafil priestor brány. Onedlho Marek Fábry krížnou prízemnou strelou síce prekonal gólmana Penksu, ale toho zastúpil ešte Menich, ktorý stihol odkopnúť loptu smerujúcu od brány. Zverenci trénera Ivana Galáda už v zostávajúcom čase drámu neprivodili a v druhom domácom zápase v tomto roku si pripísali do tabuľky druhú prehru.

FC Nitra – ŠKF iClinic Sereď 0:2 (0:2)
Góly: 29. Ba, 34. Machovec (vl.). Rozhodovali: Smolák – Hrčka, Bednár, ŽK: Zgrablič, Charizopulos (obaja Nitra), 1118 divákov