Main Content

Čechov čaká historický sviatok: Brazílsky tréner Tite premiérovo povolal aj hviezdičku Realu

štvrtok, 28. február 2019 18:47 | Autor: TASR

Vinícius Júnior
Vinícius Júnior | zdroj: TASR

Rio de Janeiro 28. februára (TASR) - Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Tite povolal prvýkrát do národného tímu Viníciusa Júniora. Krídelník Realu Madrid je v nominácii "kanárikov" na prípravné zápasy proti Paname (23. marca v Porte) a ČR (26. marca v Prahe).

Česká reprezentácia nastúpi proti Brazílii prvýkrát v histórii. "Som rád, že potvrdili našu predchádzajúcu dohodu a do Prahy prídu v najsilnejšom možnom zložení. Chýbať však bude ich najväčšia hviezda Neymar, ktorý je zranený. Českí fanúšikovia sa ale určite majú na čo tešiť," citoval portál idnes.cz predsedu Futbalovej asociácie Českej republiky (FAČR) Martina Malíka.

V Titeho nominácii chýba aj ľavý obranca Marcelo, ktorý v predchádzajúcich týždňoch stratil svoje miesto v základnej zostave Realu Madrid.

nominácia Brazílie na prípravné zápasy proti Paname a ČR:

brankári: Alisson Becker (FC Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras)

obrancovia: Alex Sandro (Juventus Turín), Danilo (Manchester City), Filipe Luis (Atletico Madrid), Eder Militao (FC Porto), Dani Alves, Thiago Silva, Marquinhos (všetci Paríž Saint-Germain), Miranda (Inter Miláno)

stredopoliari: Allan (SSC Neapol), Arthur, Philippe Coutinho (obaja FC Barcelona), Casemiro (Real Madrid), Fabinho (FC Liverpool), Felipe Anderson (West Ham United), Lucas Paqueta (AC Miláno)

útočníci: Everton (Gremio), Roberto Firmino (FC Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Richarlison (FC Everton), Vinicius Junior (Real Madrid)