Main Content

Chára nebude za zákrok na Kanea suspendovaný

štvrtok, 28. február 2019 13:59 | Autor: Marek Ďaďo

Zdeno Chára
Zdeno Chára | zdroj: TASR

Zdeno Chára nevynechá kvôli zákroku na Evandera Kanea žiaden zápas. Rozhodla tak Hráčska asociácia. Ostrostrelec San Jose však s verdiktom nesúhlasí a svoju nespokojnosť zdieľal aj na sociálnych sieťach.

V zápase medzi BostonomSan Jose sa slovenský obranca Zdeno Chára dopustil faulu, keď na zadný mantinel hrubo narazil Evandera Kanea. Kapitán Bruins by s najväčšou pravdepodobnosťou ani nebol potrestaný, keby Kane ihneď po zákroku nezhodil rukavice a nezačal sa Chárom biť.

Pierre LeBrun, expert portálu TSN, priniesol správu, že Chára nebude dodatočne potrestaný. Kedysi problémový Kane nenechal na svoju reakciu dlho čakať. Na Twitteri zverejnil GIF zobrazujúci slepé myši, ktorý ponechal bez komentára.

„Bol to zákrok priamo na moju tvár, hlavu - nazvite si to ako chcete. Vstal som a pozrel som sa na rozhodcu, ktorý to sledoval z rohu. Stál tam s rukami pri tele a ja som bol absolútne zaskočený,“ uviedol rozhorčený Kane.

Jedna z útočných hviezdičiek San Jose neskôr pridala aj video. To odkazuje na film Bird Box. Však posúďte sami.

„Pozeral som záznam. Vyzerá to tak, že zodvihol rameno priamo do mojej hlavy. Viem, že je to veľký chlap. Toto sme už v lige videli a mne to pripadá rovnaké.“ Ak máme byť objektívni, Chárov zákrok možno mal byť minimálne pokutovaný. Treba brať do úvahy, že to nebolo prvýkrát, čo Slovák hral na hranici pravidiel.