Main Content

Letné plány Realu Madrid: Hviezdne posily za 400 miliónov eur

streda, 27. február 2019 14:15 | Autor: Timotej Gašper

Real Madrid
Real Madrid | zdroj: YouTube

Real Madrid sa plánuje v lete posilniť o hviezdne mená, za ktoré bude vedenie ochotné zaplatiť stovky miliónov eur. 

Real Madrid dominoval európskemu futbalu pod vedením Zinedine Zidanea tri roky po sebe, kedy sa im podarilo získať tri trofeje Ligy majstrov či ligový titul. Od leta 2018 však sprevádzali kráľovský celok viaceré komplikácie, ktoré naštartoval odchod Cristiana Ronalda do Juventusu či skorý odchod trénera Julena Lopeteguiho. Do hernej krízy sa dostali aj ostatné niekdajšie najvýraznejšie opory „Los Blancos“ ako Marcelo, Isco či Marco Asensio, ktorí pod vedením trénera Santiaga Solariho nedosahujú kvalitné výkony, čo ich časom dostalo zo základnej zostav až na lavičku náhradníkov. 

Harry Kane
Harry Kane | zdroj: TASR

I keď aktuálne je Real už pomerne na nohách, vedenie podľa plátku TheSun.uk pripravuje v lete výraznú zmenu, ktorá sa má týkať najmä hráčov prvého tímu a z časti aj vedenia klubu. Najprv bude mať vedenie na starosti postarať sa o miesto hlavného trénera, keďže ešte stále nie je podľa médií isté, či v pozícií ostane Santiago Solari. Čo sa týka 400 miliónovej investície, Real Madrid sa má zamerať najmä na tri hviezdy. I keď v užšom zozname vysnívaných posíl je viacero hráčov, menovite má mať vedenie záujem o zisk ofenzívnych opôr a jedného obrancu. Najčastejšie sa spomína anglický kapitán Harry Kane, ktorý síce podpísal s Tottenhamom dlhodobý kontrakt, no ani to nemá Realu zabrániť v snahe o jeho zisk.

Neymar
Neymar | zdroj: TASR

Cenovka za jedného z najlepších útočníkov sveta je podľa TheSun približne 150 miliónov eur, pričom táto suma môže byť aj pokojne vyššia. Na krídlo si Real bude podľa prestupových špekulácií vyberať jedného z dvojice Eden Hazard a Neymar, pričom cena za každého z nich s určitosťou nebude nižšia ako 120 miliónov eur. Defenzívu by mal podľa všetkého vystužiť supertalent Matthijs de Ligt z Ajaxu Amsterdam, ktorého cena sa odhaduje na 80 miliónov eur, pričom občasne sa spomína aj meno nášho Milana Škriniara.

Eden Hazard
Eden Hazard | zdroj: TASR

Real Madrid tak podľa médií kuje veľké plány a i keď sa o finančnej sile „Pusiniek“ nemusí diskutovať, otázne sú pravidlá finančného fair-play.