Main Content

Kauza Rabiot: Vyhodil vlastnú matku a spája sa s odchodom do Premier League

streda, 27. február 2019 13:42 | Autor: Timotej Gašper

Adrien Rabiot
Adrien Rabiot | zdroj: TASR

Francúzsky stredopoliar odmieta podpísať v PSG nový kontrakt a podľa médií padol aj prestup do Barcelony. Aké má teda Rabiot možnosti? 

Začiatkom aktuálnej sezóny patril Adrien Rabiot k pomerne širokej skupine hviezdnych hráčov, ktorých kontrakty platili len do konca tohto ročníka. Niektorí ich predĺžili, iní ako napríklad Aaron Ramsey sa už dohodli s novými klubmi, ktorých súčasťou sa stanú v lete 2019. Stále však ostalo pár hráčov, ktorí dovedna o svojej budúcnosti nerozhodli, pričom medzi nich patrí aj francúzsky stredopoliar, Adrien Rabiot. 

Odchovanec parížskeho futbalu sa v prvom tíme PSG pohyboval už od roku 2013 a za roky sa z neho vyformoval záložník svetových kvalít. Kvalita nekvalita, kvôli nezhodám s vedením parížskeho celku o predĺžení zmluvy ostáva Adrien ešte od decembra 2018 mimo herného diania prvého tímu. „Je to rozhodnutie vedenia, nie mňa. Musím sa stým stotožniť a naučiť sa pracovať bez Adriena,“ povedal o situácií začiatkom januára 2019 tréner PSG, Thomas Tuchel. 23-ročný šesťnásobný reprezentant Francúzska je teda predmetom špekulácií, ktoré ho spájajú s viacerými klubmi. Najprv bola v kurze Barcelonaa o prestupe sa istý čas hovorilo ako o hotovom, no podľa najnovších informácií mal katalánsky celok od možnej dohody odstúpiť, keďže v zime sa dohodol na 75 miliónovom prestupe holandskej hviezdy, Frenkieho de Jonga. 

Ďalším ašpirantom na jeho podpis bol aj Liverpool, no aj táto možnosť mala podľa britských médií padnúť. Vzhľadom na nejasnú budúcnosť sa Rabiot rozhodol vyhodiť svojho agenta, pričom túto funkciu zastávala jeho matka. Aktuálne sa teda podľa médií otvorili Adrienovi ďalšie možnosti, keďže sa spomína záujem Tottenhamu, Manchestru City aj Manchestru United. Portál talkSPORT.com tvrdí, že najbližšie k zisku môže byť práve Manchester City, ktorý aktuálne hľadá náhradu za Fernandinha.