Main Content

Hviezda Lille na roztrhanie: Kto je Nicolas Pépé a koľko môže stáť?

pondelok, 25. február 2019 13:15 | Autor: Timotej Gašper

Nicolas Pépé
Nicolas Pépé | zdroj: TASR

V tejto sezóne patrí k najväčším prekvapeniam nielen francúzskej ligy a o jeho služby majú záujem takmer všetci giganti, pričom možnosť predaja potvrdilo aj vedenie Lille. 

Od jesene sa v prestupových špekuláciách čoraz viac spomína meno Nicolas Pépé. Ofenzívny futbalista, ktorý sa narodil vo Francúzsku, si na seniorskej úrovni zvolil reprezentovať Pobrežia Slonoviny. 23-ročný primárne pravý krídelník sa premiérovo ukázal v kádri Angers, kde strávil dokopy štyri roky. Do tradičného francúzskeho klubu Lille prestúpil ešte v lete 2017 za 10 miliónov eur, no už teraz je isté, že „Dogy“ na jeho predaji zarobia niekoľkonásobne viac.

V aktuálnom ročníku Ligue 1 sa klubu, ktorého súčasťou je aj slovenský brankár Adam Jakubech, nečakane darí, na čom má výrazný podiel práve Nicolas. Lille je po 26.kolách na druhom mieste s náskokom pred tretím Lyonom, no na boj o titul to nevyzerá, keďže prvé PSG má až o 17 bodov viac. Skromný francúzsky celok sa však ráznym krokom približuje účasti v Lige majstrov, čo by pre klub bolo najmä z finančného hľadiska povzbudzujúce. Ikonou klubu je teda ofenzívne ladený africký reprezentant, ktorý má v tejto sezóne na konte už 17 gólov a 11 asistencií, čo z neho robí po Mbappém druhého najproduktívnejšieho hráča Ligue 1.

„Nie sme bohatý klub. Ak teda príde dobrá ponuka, budeme rokovať o predaji Nicolasa Pepeho,“ povedal v interview športový riaditeľ Lille, Luis Campos. O služby dravého krídla s kvalitnou technikou a čuchom na gólové príležitosti sa zaujíma predovšetkým Arsenal, no v boji o jeho podpis sú aj Barcelona, Juventus a Bayern Mníchov. Špekuluje sa, že cena, ktorú bude vedenie LOSC Lille ochotné zvážiť, je 50 miliónov eur, čo by teda nemal mať problém vyplatiť ani jeden z vyššie spomenutých klubov.