Main Content

Chcete lístky na MS 2019 v hokeji? Štartuje posledná fáza predaja

pondelok, 25. február 2019 10:30 | Autor: TASR

Lístky MS 2019 v hokeji
Lístky MS 2019 v hokeji | zdroj: TASR

Bratislava 25. februára (TASR) - Vo štvrtok sa začne posledná tretia fáza predaja vstupeniek na hokejové majstrovstvá sveta v Bratislave a Košiciach (10. - 26. mája). Dostupné budú lístky na jednotlivé zápasy a takisto VIP vstupenky.

"Od 28. februára začíname s predajom takzvaných single game tickets. K dnešnému dňu je predaných takmer 74.000 balíkov vstupeniek, ktorých predaj sa skončil. Do predaja sa tak dostanú lístky, ktoré sa nevypredali v balíkoch. Týmto spôsobom budú dostupné až do majstrovstiev sveta a tiež i počas šampionátu priamo na štadiónoch v Bratislave a v Košiciach," informoval v tlačovej správe prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Martin Kohút.

Lístky na svetový šampionát sa predávajú v dvoch cenových kategóriách. Na zápasy základnej skupiny stoja 20 až 75 eur (1. kategória) a 10 až 60 eur (2. kategória). Na štvrťfinále je to 100 a 70 eur. Od semifinále sa budú MS hrať už iba na bratislavskom Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, pričom tieto súboje uvidia fanúšikovia v hľadisku za 200 a 160 eur. Vstupenky na zápas o 3. miesto stoja 180 a 145 eur. Finále môžu vidieť diváci naživo za 350 a 300 eur.

"Do predaja pôjdu tiež VIP lístky, ktorých majiteľov čaká pohodlnejšie sedenie a občerstvenie. Na štadión sa dostanú samostatným vchodom," uviedla riaditeľka komunikácie MS 2019 Michaela Grendelová.

Fanúšikovia, ktorí si chcú zakúpiť lístky, musia vyplniť onlajn registračný formulár na stránke oficiálneho predajcu. Ten obsahuje meno, priezvisko, e-mailový kontakt a mobilné telefónne číslo, na ktoré záujemcovi príde overovací SMS kód. Záujemca si môže kúpiť vstupenku až po verifikácii. Tento krok zaviedol organizátor šampionátu ako opatrenie v boji proti priekupníkom a ich technológiám. Lístky sa dajú kupovať či rezervovať iba na stránkach 2019.iihfworlds.com, hockeyslovakia.sk alebo prostredníctvom oficiálneho predajcu, spoločnosti Ticketportal. "Záujemca má v online prostredí dve možnosti. Prvou je zakúpenie tzv. hometicketu. Je to vstupenka, ktorú si fanúšik po zaplatení môže vytlačiť doma. Druhou alternatívou je vytvorenie online rezervačného kódu. V tomto prípade si môže klasickú vstupenku – tzv. hardticket, vyzdvihnúť v kamennej predajni Ticketportalu na Slovensku. Tam ju môže aj zaplatiť," vysvetlil Kohút.

Dôležité je, aby si záujemcovia kupovali vstupenky len u autorizovaného predajcu, na oficiálnych stránkach šampionátu a zväzu. "Predaj vstupeniek na majstrovstvá sveta je naďalej spojený aj s istými obmedzeniami. Jeden záujemca si môže kúpiť maximálne štyri kusy z jedného typu vstupeniek, v platnosti tiež ostáva overenie konta prostredníctvom SMS brány," dodala Grendelová.