Main Content

Reakcie Solskjaera a Kloppa po derby Manchester United - FC Liverpool

pondelok, 25. február 2019 10:30 | Autor: TASR

Solskjaer, Jurgen Klopp
Solskjaer, Jurgen Klopp | zdroj: TASR, YouTube

Manchester 25. februára (TASR) - Nedeľňajší šláger 27. kola anglickej futbalovej Premier League medzi Manchestrom United a FC Liverpool poznačili zranenia hráčov, ktoré si vyžiadali štyri vynútené striedania už v prvom polčase.

Všetky si v úvodnej 45-minútovke musel vyčerpať kouč domácich United Ole Gunnar Solskjaer, ktorý postupne stiahol z hry pre zdravotné problémy Andera Herreru, Juana Matu a Jesseho Lingarda, na opačnej strane po polhodine opustil trávnik Roberto Firmino.

Duel dvoch nezmieriteľných rivalov sa skončil bezgólovou remízou. Tú mohol ešte pred striedaním odvrátiť Lingard, ale Allison mu jeho "blafák" vystihol. V 75. minúte si Joël Matip strelil vlastný gól, ale tesne predtým odpískal rozhodca ofsajd. Inak boli diváci svedkami výkonov, ktoré nenadchli. "Bol to zvláštny zápas. Mali sme dobrý vstup, hrali sme to, čo sme chceli. Potom však zranenia ovplyvnili taktiku i tempo hry. United po prestriedaní hrali s úplne novým stredom poľa, my sme stratili rytmus a nedokázali sme sa do neho dostať. Bolo to stretnutie bez veľkých momentov a príležitostí. United získali bod, po ktorom túžili, my sme o dva prišli," zhodnotil duel kormidelník Liverpoolu Jürgen Klopp.

Jeho tím figuruje jedenásť kôl pred koncom ročníka na čele tabuľky už len o bod pred Manchestrom City, pričom náskok "The Reds" na úradujúceho majstra bol ešte pred mesiacom 7-bodový. "Samozrejme, že ako lídri sme pod väčším tlakom. Hráči musia mať v sebe vášeň, pretože tá je srdcom a dušou tohto klubu. V stredu hráme s Watfordom a potom nás čaká derby s Evertonom, ktoré je vždy nabité emóciami. Verím, že ich dokážeme udržať v tých správnych koľajach," dodal Klopp, ktorý má šancu priviesť Liverpool k zisku titulu po dlhom 29-ročnom čakaní.

Jeho náprotivok Ole Gunnar Solskjaer uznal, že Liverpool bol v poli lepší, jeho tím bol však bližšie ku gólu. "Dominovali v držaní lopty, ale my sme mali najväčšie šance. Som veľmi spokojný s defenzívnou činnosťou môjho tímu, súpera sme prakticky do ničoho nepustili. Aj preto mám pocit, že naša výhra by bola spravodlivejšia," uviedol dočasný lodivod MUFC.

S bolesťami v členku dohral útočník Marcus Rashford, ktorý už nemohol striedať. "Nehovorím, že po ňom hráči súpera išli, ale bolo tam pár faulov. Za normálnych okolností by som ho vystriedal, ale už to nebolo možné. Dúfam, že to nebude nič vážne. Nevidím však reálne, že bude v stredu k dispozícii proti Crystal Palace. Tri striedania v prvom polčase, také niečo som ešte v kariére nezažil," krútil hlavou Solskjaer. Jeho tím klesol na piatu priečku tabuľky, po triumfe 2:0 nad Southamptonom sa pred neho dostal londýnsky Arsenal.