Main Content

Khabib reaguje na „vyplakávanie“ Fergusona

pondelok, 25. február 2019 09:29 | Autor: Marek Ďaďo

Khabib Nurmagomedov, Tony Ferguson
Khabib Nurmagomedov, Tony Ferguson | zdroj: TASR, YouTube

Už niekoľko hodín vieme, že na aprílovom podujatí UFC 236 sa dočkáme zápasu, ktorý rozhodne o držiteľovi dočasného opasku ľahkej váhy. Duel sa uskutoční kvôli dištancu Khabiba, šampióna spomínanej kategórie.

Nurmagomedov na seba nenechal dlho čakať a k celej situácii sa vyjadril, pričom adresoval aj zopár slov „ohrdnutému“ ašpirantovi na titul.

Spomínaný zápas o dočasného šampióna ľahkej váhy sa uskutoční medzi kráľom pérovej divízie, Maxom Hollowayom a trojkou ľahkej váhy, Dustinom Poirierom. V stretnutí sa mal pôvodne ukázať Tony Ferguson, ktorý v rebríčku nasleduje ihneď za Khabibom, no ten nastúpiť odmietol. Prezident UFC, Dana White, sa pre ESPN vyjadril, že tak urobil zrejme preto, lebo keď naposledy získal dočasný opasok, najprestížnejšia zápasnícka organizácia sveta ho „odstrihla“, aby vyčistila cestu pre NurmagomedovaMcGregora.

Dočasné tituly sú vždy diskutabilné a svoje by o tom vedeli povedať aj jednotliví zainteresovaní fighteri. Khabib má na celú situáciu svoj názor a dostatok viet venoval aj práve urazenému Fergusonovi.

„Chcel by som vám pripomenúť, že predtým ako som sa stal šampiónom, bol som blízko k titulovému zápasu 3-krát a vo všetkých 3 prípadoch som premeškal príležitosť. Po prvýkrát v júli 2016, kedy som dostal ponuku na zápas počas Ramadánu a musel som ju odmietnuť. Druhýkrát to bolo na UFC 205 v New Yorku, kedy som mohol ísť do titulového zápasu, všetko bolo podpísané, ale nebolo z toho nič, ten príbeh už poznáte. Tretíkrát to bolo na podujatí UFC 209, kedy som bol hospitalizovaný a takmer som zomrel,“ cituje Khabiba portál MMA Mania.

„Po každom jednom páde mi bolo povedané: zmeškal si svoju šancu, zaslúž si ďalšiu ešte jedným víťazstvom. Tony, mal si svoju šancu a premrhal si ju, a to je iba tvoja chyba. Vieš, že som suspendovaný a nemôžem bojovať, ale nebolo by fér mi iba tak odobrať titul. Bojoval som 3-krát počas 9 mesiacov. Získal som svoj opasok a ubránil som ho,“ pokračoval doposiaľ neporazený zápasník.

„Ako bojovník si zápas o titul zaslúžiš, si skvelý fighter a súper. Teraz však budeš musieť bojovať alebo počkať, kým vyprší môj trest. Nerozumiem tvojim ofenzívnym vyjadreniam, ak si spadol, musíš vstať a nie sa sťažovať,“ dodal na záver svojho príspevku na Instagrame. Na jednej strane súhlasíme s Fergusonovým odmietnutím zápasu, nakoľko už niekoľkokrát preukázal, že si zaslúži poriadnu titulovú šancu, ale na druhej strane treba uznať, že pravdu má aj Khabib.