Main Content

VIDEO: Trnava doma šokovala Dunajskú Stredu, DAC na jar stále bez bodu

sobota, 23. február 2019 16:24 | Autor: TASR

FC Spartak Trnava
FC Spartak Trnava | zdroj: TASR

Trnava 23. februára (TASR) - Futbalisti Spartaku Trnava doma zdolali Dunajskú Stredu. 

Od začiatku zápasu videli priaznivci oboch mužstiev obojstranne medzišestnástkový futbal s minimom pokusov o zakončenie. Po štvrťhodine vystrelil tesne nad bránu z priameho kopu Grendel. O chvíľu tečovaná strela Mieseböcka letela nad bránu DAC a potom Depetris namieril vedľa brány hostí. Dunajskostredčania pohrozili v 26. minúte, keď nebezpečnú loptu spoza šestnástky našťastie pre domácich odvrátil Markoski. V 35. minúte sa domáci dostali do vedenia, keď po rýchlej kontre a centri do šestnástky Yilmaz prekonal Jedličku. Hostia odpovedali o 3 minúty, keď Daiwo hlavou prekonal Rusova.

Trnavčanom vyšiel úvod do 2. polčasu, keď v 48 minúte vysunul Depertis ideálne Markoského, ten vnikol do šestnástky a prízemnou strelou k pravej žrdi upravil na 2:1. V 56. minúte Depetris poslal loptu lobom ponad Jedličku, našťastie pre DAC však táto skončila na hornej sieti. V 60. minúte priamy kop Miesenböcka k ľavej žrdi vytlačil Jedlička v páde na roh. O 4 minúte neskôr po centri Čonku prehlavičkoval Depretris bránu hostí. V 68. minúte dostal loptu do pokutového územia Yilmaz, otočil sa s ňou a nezadržateľne prekonal brankára DACu. Hostia, ktorí sa celý druhý polčas snažili prekonať trnavskú obranu, mali príležitosť v 82. minúte, ale Kalmár nebezpečne vystrelil tesne vedľa brány Rusova. Trnavčania tak trochu nečakane, ale celkom zaslúžene získali v derby cenné tri body.

FC Spartak Trnava - FC DAC 1904 Dunajská Streda 3:1 (1:1)
Góly: 35. Yilmaz, 48. Markoski, 68. Yilmaz - 38. Taiwo. Rozhodovali: Smolák - Kováťč, Ádám, ŽK:, Yilmaz, Janečka, Markosi - Šatka, Tretiakov, 4020 divákov.