Main Content

Reakcie po zápase Schalke - Manchester City: Nikdy sa nevzdávame, vyhlásil Guardiola

štvrtok, 21. február 2019 08:52 | Autor: TASR

Pep Guardiola
Pep Guardiola | zdroj: YouTube

Bratislava 21. februára (TASR) - Futbalisti Manchestru City mali v stredajšom prvom osemfinálovom súboji Ligy majstrov 2018/2019 proti Schalke 04 Gelsenkirchen namále.

Prehrávali 1:2 a od 68. minúty hrali bez vylúčeného argentínskeho stopéra Nicolasa Otamendiho, ktorý sa porúčal po dvoch žltých varovaniach. V 85. minúte však umlčal domáce publikum bývalý hráč Schalke Leroy Sane, ktorý z priameho kopu ukážkovo poslal loptu do siete. V 90. minúte dokonal obrat úradujúceho anglického šampióna Raheem Sterling, ktorý stanovil na konečných 2:3.

City sa ujalo vedenia v 18. minúte po chybe domáceho brankára, keď Sergio Agüero využil nezištnú prihrávku Davida Silvu. Hostia mali zápas pod kontrolou, no boli to hráči Schalke, ktorí prekvapujúco otočili skóre. Po ruke Otamendiho a faule Fernandinha sa hlavný rozhodca dvakrát poradil s videorozhodcom a domácim prisúdil dve penalty, ktoré v 38. a 45. minúte premenil Nabil Bentaleb. "Mohli ste vidieť, že sa nikdy nevzdávame. Ukázali sme obrovskú túžbu otočiť nepriaznivý výsledok. Z gólu mám radosť, na druhej strane však pociťujem smútok, že som ho strelil bývalému klubu. Ale taký je futbalový život, súpera si nevyberáte a vždy hráte naplno," poznamenal Sane, ktorý prestúpil zo Schalke do City v roku 2016.

"Darovali sme im dve jedenástky a červenú kartu, to sa v tejto súťaži nezvykne vyplácať. Našťastie sme v závere stretnutia ukázali ohromnú vôľu. S víťazstvom 3:2 musíme byť nanajvýš spokojní," pridal svoj názor kormidelník "Citizens" Pep Guardiola, ktorý sa vyjadril aj k dvom verdiktom VAR: "Myslím si, že to v oboch prípadoch boli regulárne jedenástky. Verím systému VAR. Niekedy vyvoláva pochybnosti a polemiku, ale to neboli tieto dva prípady."

V tábore nemeckého osemfinalistu nehádžu pred odvetou, ktorá je na programe 12. marca, flintu do žita. "Spravili sme tri chyby a tie súper potrestal. Do 85. minúty sme však plnili náš plán. O tri týždne to bude zápas z kategórie tých, ktoré milujeme. Radi čelíme výzvam. Sme v nevýhode, ale musíme veriť a dať zo seba 200 percent. Uvidíme, na čo to bude stačiť," citovala stránka uefa.com stredopoliara a autora oboch gólov Schalke Nabila Bentaleba.