Main Content

Manchester City si stanovil primárny prestupový cieľ

streda, 20. február 2019 17:51 | Autor: Timotej Gašper

Manchester City
Manchester City | zdroj: © TASR

Britské médiá informujú, že Pep Guardiola si vybral hráča, ktorý by mal byť už v lete pre klub prestupovou prioritou, pričom problémom nemá byť ani astronomická čiastka. 

Káder Manchestru City patrí k najsilnejším na svete a futbal v prevedení hviezd Pepa Guardiolu je takmer bezchybný a pre veľa súperov až demolačný. Napriek nespornej kvalite a sile na každom poste by sa v lete podľa médií mohla udiať jedna výrazná zmena. V tomto prípade ide však o dá sa povedať generačnú výmenu a omladenie, keďže záložník Fernandinho má už 33 rokov. Húževnatý stredopoliar je v Manchestri City už od leta 2013, odkedy odohral v drese „The Sky Blues“ už 264 zápasov. Prínos defenzívneho záložníka z Brazílie je najvýraznejší najmä od príchodu Pepa Guardiolu, ktorý z Fernandinha spravil oporný bod celého herného systému, čo potvrdzuje aj jeho neustále herné vyťaženie. 

Saúl Níguez
Saúl Níguez | zdroj: TASR

Náhradou za brazílskeho reprezentanta sa môže podľa The Sun stať Saúl Niguez. Španielsky univerzálny stredopoliar je hviezdou Atlética Madrid a dlhé roky oň bojujú viaceré veľkokluby. 24-ročný pohyblivý záložník s perfektným herným prehľadom i technikou futbalovo vyrastal v Reale Madrid, no od veku 14 rokov je členom Atlética. Pep Guardiola je známy tým, že si potrpí na typológiu hráčov a nové tváre do svojich klubov si teda vyberá veľmi precízne. Saúl je stále mladý hráč, ktorý však už teraz disponuje svetovou kvalitou, no je viac než isté, že tréner ako Guardiola by s ním vedel vymyslieť ešte mnoho zaujímavých vecí. 

Podľa španielskeho plátku AS chce Atlético Madrid za svoj klenot približne 140 miliónov eur, čo však nemá úradujúceho majstra Premier League vôbec odradiť od kúpy. Vedenie Manchestru City je známe svojimi finančnými možnosťami, z čoho v konečnom dôsledku môže Atlético vyťažiť ešte viac ako vyššie uvedené číslo, keďže vedenie klubu z Etihad Stadium bude chcieť Pepovi takmer určite splniť želanie.