Main Content

Ďalší prestup slovenského reprezentanta: Nedávno boli rivali, teraz sú spoluhráči

pondelok, 18. február 2019 19:48 | Autor: Filip Chudý

Boris Sekulič
Boris Sekulič | zdroj: TASR

Nedávno súperili o titul v derby Trnava – Slovan, teraz sú spoluhráči… Aj takéto situácie prináša futbalový trh.

Člen širšieho kádra slovenskej reprezentácie Boris Sekulič mení dres. Z bulharského CSKA Sofia sa sťahuje do poľského Górnika Zabrze. Tento prestup potvrdila oficiálna stránka jedného z historicky najúspešnejšieho klubov u našich severných susedov. V ňom sa stretne s brankárom Martinom Chudým.

Do leta kapitán bratislavského Slovana sa pred touto sezónou upísal CSKA Sofia, ale pred pár dňami zmluvu s klubom ukončil a stal sa voľným hráčom. Pod vedením Nestora El Maestra, ktorý tiež už z tohto klubu nedávno odišiel, odohral na jeseň vo všetkých troch súťažiach dokopy 19 stretnutí.

S Górnikom podpísal zmluvu do konca tejto sezóny s opciou na ďalší ročník. „Získali sme skúseného hráča, o ktorého bol na trhu záujem. Vo svojich predchádzajúcich kluboch bol dôležitým hráčom. Dúfame, že jeho skúsenosti a schopnosti pomôžu Górniku v ťažkej situácií a bude vzorom pre našu mládež,“ povedal pre klubový web Artur Platek, ktorý má v Górniku na starosti športovú oblasť. Platek zároveň stále pracuje pre Borussiu Dortmund a je poradcom Jürgena Kloppa.

Górniku začal pomáhať počas tejto zimy, keďže ten sa dostal do záchranárskych problémov, keďže na jeseň to skúšal s mladými hráčmi. V zime teda prišlo k veľkému posilneniu. Prvou posilou bol práve Martin Chudý, ktorý prišiel zo Spartaka Trnava. Neskôr prišli aj gruzínsky reprezentant Valerian Gvilia, Grék Giannis Mystakidis z PAOK Solún, Adam Arnarson, ktorý už hral aj za islandskú reprezentáciu. Pričom práve on bude konkurent Sekuliča na pravom kraji obrany. Z bulharskej ligy prišiel do Zabrze aj Ghančan Ishmael Baidoo. Jedinou poľskou posilou počas zimy je Mateusz Matras z Lubinu. Zabrze malo za čo nakupovať, keďže Szymona Žurkowského predalo do Fiorentiny za 3,7 milióna eur, ale ten sezónu ešte dohrá v Poľsku.

Srbský rodák so slovenským pasom je defenzívny univezrál schopný zahrať na všetkých postoch v obrane a tiež na pozícii defenzívneho stredopoliara. Stránka Górnika uvádza, že medzi jeho silné stránky patrí podpora ofenzívy, dlhé prihrávky a hra jeden na jedného. Som rád, že som sa stal hráčom Górnika. Viem, že ide o veľký klub s pekným štadiónom a úspešnou históriou,“ uviedol pre klubovú televíziu Sekulič. Ktorý sa podľa vlastných slov najlepšie cíti na stopérskom poste.