Main Content

Miller prepísal v NHL americkú históriu

pondelok, 18. február 2019 08:44 | Autor: Martin Gregor

Ryan Miller
Ryan Miller | zdroj: TASR

V nočnom zápase medzi Anaheimom a úradujúcim šampiónom z Washingtonu sa na ľade prepisovali historické štatistiky. Do bránky Ducks sa po dlhom zranení postavil Ryan Miller, ktorý po výhre 5:2 zaznamenal historický míľnik.

Miller v júli oslávi svoje 39. narodeniny, ale očividne má najlepšej hokejovej lige na svete čo ponúknuť. V spomínanom zápase urobil 23 zákrokov a dopomohol svojmu mužstvu k triumfu. Bola to preňho 375. výhra v kariére, čím sa posunul na prvú priečku v počte víťazstiev zaznamenaných brankárom narodeným v Spojených štátoch.

Dvojka Káčerov v historickom rebríčku predbehla Johna Vanbiesbroucka. Na 3. priečke sa s 369 víťazstvami momentálne nachádza legendárny Tom Barrasso a 4. miesto okupuje jednotka Los Angeles Kings, Jonathan Quick (304 výhier), od ktorého sa očakáva, že v budúcnosti bude tento rekord patriť práve jemu.

Niekdajší gólman Buffala, či Vancouveru sa do bránky postavil po prvýkrát od 9. decembra 2018. Vymeškal dovedna 24 stretnutí. Jeho výpadok bol zapríčinený zranením kolena. Miller v prebiehajúcom ročníku nastúpil do bránky v 10 zápasoch, v ktorých má 92,2% úspešnosť zákrokov. Za stretnutie priemerne inkasuje 2,72-krát.