Main Content

Halák po 46. shutoute kariéry: Vždy je to o výkone celého tímu

sobota, 16. február 2019 10:10 | Autor: TASR

Jaroslav Halák
Jaroslav Halák | zdroj: TASR

New York 16. februára (TASR) - Slovenský brankár Jaroslav Halák bol ústrednou postavou pri víťazstve Bostonu nad Anaheimom 3:0 v nočnom súboji zámorskej hokejovej NHL.

Zneškodnil 30 striel súperových hráčov a vychytal shutout, jeho krajan a kapitán "medveďov" Zdeno Chára si pripísal bod za asistenciu pri treťom góle Chrisa Wagnera do prázdnej bránky.

Ich tím vyhral štvrtýkrát po sebe a v tabuľke Východnej konferencie figuruje na 4. mieste. Chára bol s piatimi pokusmi najaktívnejším strelcom Bruins, útočník Peter Cehlárik na ľade strávil takmer 12 a pol minúty a súperovho brankára ohrozil jednou strelou. "Vždy je to o výkone celého mužstva. Na to, aby sme vyhrali a dosiahol som shutout ako dnes, musí do seba všetko zapadnúť. Máme radosť z výhry a úspešného vstupu do tripu na súperových klziskách," citovala agentúra AP Haláka, ktorý zaznamenal štvrté čisté konto v prebiehajúcej sezóne a celkovo 46. v kariére.

V historickom rebríčku sa týmto zápisom vyrovnal ruskej legende Nikolajovi Chabibulinovi. "Na začiatku sa chytil viacerými skvelými zákrokmi a dostal sa do správnej prevádzkovej teploty. Bol našou veľkou oporou," pochválil 33-ročného slovenského brankár kouč Bostonu Bruce Cassidy.