Main Content

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL

pondelok, 3. október 2011 18:43 | Autor: Filip Chudý

KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL
KOMENTÁR: ČO NÁM FUTBALOVÝ TÝŽDEŇ DAL | zdroj: Filip Chudý pre Sport7.sk, foto SITA

Práve skončený týždeň sa stal definitívne minulosťou. Odohrali sa v ňom zaujímavé udalosti, ktoré neobišli ani svet futbalu. Prinášame vám fejtónovým perom napísané to najzaujímavejšie, čo nám futbal ponúkol, či už doma alebo vo svete.

Nejdem hrať!

V 2.kole Ligy majstrov najviac zaujal hráč, ktorý ani nehral. Carlos Tevez sa urazil, že ho tréner Roberto Mancini nechal sedieť na lavičke náhradníkov. A tak keď dostal pokyn, aby sa rozcvičil, urazene iba prekrížil ruky a sedel ďalej. „U mňa skončil!“ povedal po zápase tréner. Tevez po zápase iba povedal, že sa snaží správať ako profesionál. Zrejme by sa mal naučiť čo to slovo vlastne znamená. Plat 150 000 libier týždenne dostáva na sekundu presne. A on chlapec zjazvený? V lete chce odísť, ale keďže nikto iný by mu taký plat nedal, musel zostať v Manchestri. S novinármi sa o svojom statuse profesionála rozpráva s mobilom pri uchu. Jeho výkony škoda komentovať. Aspoň, že má kvalitný tím ľudí okolo seba. Akože Carlos Tevez na druhý deň vydal vyhlásenie. Ale len väčší idiot ako je Tevez by uveril, že také inteligentné vety mohli vyjsť z jeho úst. Je zrejmé, že Carlos Tevez bude musieť ísť preč. S Mancinim si totiž už povedali všetko čo si o sebe myslia a vraj aj ručne stručne. A tak šejkovia zrejme pošlú ich obľúbenca preč. Možno už prvým ropovodom do Machačkaly.

Nikdy nehovor nikdy!

Táto okrídlená veta by sa dala aj voľne preložiť ako slušne povedané nikdy si nenakaď do úst! „Nikdy nebudem trénovať Slaviu!“ povedal František Straka. Tento Sparťan telom aj dušou bol v očiach verejnosti ako stelesnenie Sparty. Fanúšikovia „rudých“ ho milujú (milovali) a „zošívaný“ ho nenávidia ďalej. Ale vedenie Slavie dostalo geniálny nápad. Straku posadiť na lavičku Slavie Praha. Ale spôsob bol teda unikátny. Doterajší tréner Michal Petrouš, ktorý Slaviu zachránil minulú sezónu sa po ligovom víťazstve vybral obligátne na tlačovku. Porozprával o víťazstve a potom sa musel zúčastniť na ešte jednej tlačovke. A tam sa dozvedel že ho preradili do „béčka“. Musel mať zrejme „nebíčko v papuli“ ako po nejakom „tataráčku“, ale zahryzol si do jazyka a radšej bol ticho. Inak zhovorčiví Franz Straka tiež akosi vtipom neprekvital a tak sme boli svedkami mlčaniu jahniat.  Hannibal Lecter síce v Edene nebol, ale aj tak sa všetci cítili akosi na zabitie.

Zhrnutie v zhrnutí

V Premier league stále nuda. Všetci čo vyhrávali ďalej vyhrávajú a loosri zostali loosrami aj po víkende. Barcelona tentokrát neokúzlila, ale opäť vedie Primeru division. Neapol opäť leží Hamšíkovi pri nohách nielen za Ligu majstrov, ale aj za pamätné víťastvo 3:0 v Miláne s Interom. Marek sa „trafil“ aj inde ako na ihrisku a bude mať druhého syna. V Bundeslige Bayern Mníchov opäť gól nedostal, ale keďže ani nedal má prvú remízu. V Ligue 1 sa začínajú pomaly presadzovať milióny eur v lete investované do Paríža St. Germain a tak pod Eiffelovkou oslavujú priebežné prvé miesto. Tam sa budú vyhrievať cez reprezentačnú prestávku aj v Trnave.

Odporúčané články