Main Content

Tomáš Tatar skóroval, Washington zastavil "žralokov"

piatok, 15. február 2019 08:41 | Autor: TASR

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

New York 15. februára (TASR) - Slovenský hokejista Tomáš Tatar sa strelecky presadil v noci na piatok v zámorskej NHL, ani jeho gól však nezabránil prehre Montrealu 1:3 na ľade Nashvillu. Bol to pre neho 18. presný zásah a 41. bod v prebiehajúcej sezóne.

Ottawa v obrane s Christiánom Jarošom prehrala v Detroite 2:3 a naďalej tak zostáva na poslednom mieste ligovej tabuľky. Neuspela ani Arizona s útočníkom Richardom Pánikom, ktorá podľahla na domácom ľade St. Louis hladko 0:4. Blues potvrdili výbornú formu, pripísali si ôsme víťazstvo v rade.

Suverénny líder súťaže z Tampy Bay deklasoval doma Dallas 6:0, v drese Lightning chýbal pre zranenie v dolnej časti tela slovenský obranca Erik Černák.

Obhajca titulu Washington triumfoval na ľade San Jose 5:1 a zastavil tak víťazné ťaženie Sharks, ktorí predtým vyhrali sedem zápasov po sebe. T.J. Oshie sa na úspechu hostí podieľal tromi bodmi (2+1), kapitán Capitals Alexander Ovečkin prispel gólom a asistenciou a vďaka 39. presnému zásahu v sezóne si upevnil pozíciu na čele tabuľky strelcov.

Výsledky NHL:

Columbus - New York Islanders 0:3
Florida - Calgary 3:2 pp a sn
Detroit - Ottawa 3:2
Tampa Bay - Dallas 6:0
Nashville - Montreal 3:1 /TATAR za hostí 1+0/
Winnipeg - Colorado 1:4
Chicago - New Jersey 5:2
Arizona - St. Louis 0:4
Vegas - Toronto 3:6
Los Angeles - Vancouver 3:4 pp a sn
San Jose - Washington 1:5