Main Content

Žreb MS vo florbale: Slovenky spoznali súperov, žreb im neprial

piatok, 15. február 2019 06:27 | Autor: TASR

slovenské florbalistky
slovenské florbalistky | zdroj: TASR

Ittigen 14. februára (TASR) - Slovenské florbalistky sa na tohtoročných majstrovstvách sveta vo švajčiarskom Neuchateli (7.-15. decembra) stretnú v základnej B-skupine s obhajkyňami titulu z Bratislavy 2017 Švédkami, Češkami a Lotyškami. Rozhodol o tom štvrtkový žreb v Športovom dome vo švajčiarskom Ittigene.

Slovenky figurovali pred žrebom historicky prvýkrát v druhom výkonnostnom koši, toto nasadenie si vybojovali pred dvoma rokmi vďaka piatemu miestu na domácich MS. Bolo tak jasné, že sa ako šiesty tím svetového rebríčka dostanú do jednej z dvoch výkonnostne silnejších skupín a budú hrať s kvalitnými družstvami hneď v úvode šampionátu. V B-skupine budú okrem horúcich favoritiek na zlato Švédkam čeliť aj ďalším ašpirantkám na medailu Češkám a Lotyškám, s ktorými sa stretli aj na nedávnom kvalifikačnom turnaji v Trenčíne. Zverenky českého trénera Michala Jedličku vyhrali vtedy nad hráčkami z pobaltskej krajiny 5:3 a zaistili si postup na MS z prvého miesta 4. kvalifikačnej skupiny.

"Nemáme práve najľahšiu skupinu a všetci naši súperi sú veľmi nároční protivníci. Lotyšky sú najťažšie súperky z nášho koša, ktoré sme mohli dostať. Určite si ale na ne veríme a budeme ich chcieť zdolať," uviedol v tlačovej správe kouč SR Jedlička a k prestížnemu súboju s Českom dodal: "Prial som si do skupiny Švajčiarky, na ktoré bude v domácom prostredí veľký tlak a s Češkami by som si radšej zahral v semifinále. Je to však lepšie zahrať si spolu v skupine než proti Fínsku. Česká reprezentácia je zhruba na rovnakej úrovni ako Švajčiarsko. Proti Švédkam si chceme schuti zahrať a trochu ušetriť sily na ďalšie zápasy. Určite sa s nimi nebudeme naháňať, pretože všetci dobre vieme, že Švédsko je herne úplne inde než zvyšné krajiny."

V Neuchateli sa bude hrať v dvoch halách - Patinoire du Littoral a La Riveraine. Šestnásť družstiev rozdelil žreb do štyroch výkonnostne rozdielnych štvorčlenných skupín. V A-skupine budú spoločne s vicemajsterkami sveta Fínkami bojovať aj domáce Švajčiarsky, Poľky a Nemky. Z A- a B-skupiny postúpia do play off všetky tímy, družstvá na prvých dvoch priečkach pôjdu do štvrťfinále priamo, krajiny na 3. a 4. mieste tabuľky budú o postup do najlepšej osmičky bojovať v 1. kole play off s najlepšími dvoma tímami z C- a D-skupiny.

Zloženie skupín na MS 2019 žien v Neuchateli:

A-skupina: Fínsko, Švajčiarsko, Poľsko, Nemecko

B-skupina: Švédsko, Česko, Lotyšsko, SLOVENSKO

C-skupina: Nórsko, Dánsko, Estónsko, Japonsko

D-skupina: USA, Austrália, Singapur, Thajsko