Main Content

Reakcie trénerov a hráčov po zápase Ajax - Real Madrid

štvrtok, 14. február 2019 10:22 | Autor: TASR

Santiago Solari
Santiago Solari | zdroj: TASR

Bratislava 14. februára (TASR) - Futbalisti Realu Madrid zvíťazili v stredajšom prvom osemfinálovom súboji Ligy majstrov 2018/2019 na ihrisku Ajaxu Amsterdam 2:1.

Na vedúci gól Karima Benzemu zo 60. minúty zareagoval domáci Hakim Ziyech, víťazný zásah trojnásobného obhajcu trofeje strelil v 87. minúte striedajúci Marco Asensio.

Dvadsaťtriročný stredopoliar celý január premaródoval, postupne sa však začína hlásiť o slovo. Fyzicky ešte nie je pripravený absolvovať 90-minútovú porciu, v Amsterdame sa však osvedčil ako "žolík". "Veľmi rýchlo napreduje. Od momentu, keď som ho poslal do hry, robil na ihrisku všetky veci správne. Strelil víťazný gól, ale nielen to. Jeho celkový prínos pre mužstvo bol obrovský," pochválil Asensia kormidelník Realu Santiago Solari.

Ten označil výhru v Amsterdame za dobrý odrazový mostík pred odvetou. "Sme bližšie k štvrťfinále, ale nesmieme nič podceniť. Ajax ukázal svoju silu a do Madridu príde s tým, že nemá čo stratiť. Musíme byť ostražití, také zápasy bývajú náročné." V Amsterdame slávil jubileum kapitán Realu Sergio Ramos, ktorý nastúpil na okrúhly 600. súťažný zápas v drese madridského veľkoklubu.

Hráči holandského tímu začali proti favoritovi nebojácne a dokonca ako prví dopravili loptu do siete, keď sa Nicolasovi Tagliaficovi podarilo skórovať hlavičkou. Rozhodca Damir Skomina si však prezrel situáciu na videu a gól neuznal, lebo Dušan Tadič v ofsajdovej situácii bránil brankárovi hostí Thibautovi Courtoisovi v hre. Bol to historicky prvý verdikt VAR v Lige majstrov. Trénerovi Ajaxu Erikovi ten Hagovi sa nepozdával: "Nevidel som ofsajd a ani faul na brankára." Ocenil výkon mužstva, chýbal mu však väčší dôraz v koncovke. "Máme na čom pracovať. Real Madrid nás vyškolil v efektivite. Mal menej šancí, ale dal o gól viac."

Iný názor na videoasistenta rozhodcu mal brankár Realu Thibaut Courtois. "Zdalo sa mi, že by mohlo ísť o ofsajd. Ešteže máme VAR, pretože inak by to nikto nevidel a zápas mohol mať úplne iný priebeh," poznamenal belgický reprezentant.