Main Content

Ohlasy trénerov a hráčov po zápase Tottenham - Dortmund

štvrtok, 14. február 2019 09:04 | Autor: TASR

Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino | zdroj: TASR

Londýn 14. februára (TASR) - Futbalisti Tottenhamu Hotspur zvíťazili v stredajšom prvom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov 2018/2019 nad Borussiou Dortmund 3:0 a vykročili rázne za postupom do ďalšej fázy. Tréner Mauricio Pochettino bol po veľkolepom triumfe uveličený a svojich zverencov nazval hrdinami.

Vo Wembley mal v úvodnej 45-minútovke územnú prevahu Dortmund, tú však nedokázal pretaviť do gólového konca. Po zmene strán sa karta obrátila - postupne sa strelecky presadili Son-Heung min, Jan Vertonghen a Fernando Llorente, ktorí pred odvetou (5. marca v Dortmunde) postavili anglický tím do výhodnej pozície.

"Opäť by som chcel pogratulovať hráčom, ktorí podali ohromný výkon. Sú to hrdinovia. Bol to v ich podaní fantastický zápas," nadchýnal sa Pochettino. Tottenham sa usiluje o prvý prienik do štvrťfinále LM od roku 2011, musí však zvládnuť odvetu vo Vestfálsku. "3:0 je veľmi dobrý výsledok, ale bol to len prvý zápas. Máme pred Dortmundom rešpekt, je to veľmi silný tím. Verím, že sa zodpovedne pripravíme na odvetu," dodal Pochettino, ktorému chýbalo kvarteto opôr Harry Kane, Dele Alli, Danny Rose a Ben Davies, na ihrisku to však nebolo cítiť. "V prvom polčase to nebolo ono, Dortmund nás zatlačil a my sme sa nevedeli dostať do tempa. Po zmene strán to bol výkon, ktorý prevýšil všetky očakávania."

Kormidelník hostí Lucien Favre označil prvý gól zo 47. minúty za zlomový. "Začiatok druhého polčasu sme nezachytili, prvý gól sme im darovali. Nerozumiem, prečo sme sa po ňom splašili. Hrali sme nesúrodo, pritom stále bol dostatok času niečo s výsledkom urobiť," dodal Favre, ktorý vo víkendovom zápase proti Hoffenheimu (3:3) chýbal pre chorobu na lavičke tímu a hráčom udeľoval pokyny telefonicky prostredníctvom svojho asistenta. "Nemám slov na to, čo sa udialo v druhom polčase. Stratili sme koncentráciu a súper to využil. V odvete musíme hrať naplno celých 90 minút, pokiaľ chceme ešte bojovať o postup," pridal svoj postreh 18-ročný anglický krídelník v službách BVB Jadon Sancho.