Main Content

Arsenal poslal skautov do Talianska: O koho majú záujem?

streda, 13. február 2019 14:27 | Autor: Timotej Gašper

Unai Emery, Arsenal Londýn
Unai Emery, Arsenal Londýn | zdroj: TASR

Britské médiá prišli s informáciou, podľa ktorej vyslal Arsenal skautov do Talianska, kde majú sledovať výkony dvoch hráčov. 

Tréner Arsenalu, Unai Emery, pripravuje v tíme letný zmeny. Britské plátky na čele s The Sun tvrdia, že už v tomto období posiela skautov, aby monitorovali situáciu ohľadom potenciálnych letných posíl pre klub z Emirates Stadium. Arsenal načal sezónu pod novým trénerom veľmi dobre, no v poslednej dobe sprevádzajú londýnsky klub nerovnomerné výsledky, čo chce vedenie spolu so španielskym trénerom počas leta 2019 vylepšiť kúpou nových hráčov. „The Gunners“ sú aktuálne v Premier League na 5.mieste a v Európskej lige ich v prvej vyraďovacej časti čaká bieloruský BATE Borisov, no cieľom klubu je napriek enormnej konkurencii a vyrovnanosti klubov v Premier League zakončiť sezónu v prvej štvorke a kvalifikovať sa tak do Ligy majstrov, kde teda budú potrebovať aj posily. 

Dve posily, ktoré chce klub v lete kúpiť, našli Angličania podľa talianskeho plátku tuttomercato v talianskej Serii A. Ako prvý má byť na zozname krídelník z AC Miláno, Suso. 25-ročný ofenzívny univerzál už na Ostrovoch pôsobil, keďže v minulosti strávil spolu štyri roky v Liverpoole, kde hrával za mládežnícke výbery a neskôr sa neúspešne snažil preraziť do prvého tímu. Hosťovanie v Janove a prestup do AC Miláno boli však pre španielskeho futbalistu zlomové, keďže aktuálne patrí Suso medzi najväčšie opory milánskeho AC a tiež k výrazným osobnostiam talianskeho futbalu. V Londýne je na strieľanie gólov Lacazette či Aubameyang, no vedenie má vraj podľa The Sun zháňať vhodnú posilu na krídlo, kde hra Arsenalu veľakrát tápe. 

Suso
Suso | zdroj: TASR

Druhým hráčom, ktorý by mal v lete obliecť červeno-biely dres, je Nicolo Barella. Ikona, hviezda a kapitán Caglari Calcio má síce stále ešte len 22 rokov, no štvrtým rokom je súčasťou prvého tímu sardínskeho celku. Barella je šikovný stredný záložník s dobrou orientáciou na ihrisku, kvalitnou technikou a vďaka nižšiemu vzrastu vyniká aj vo vedení lopty. O talianskeho reprezentanta sa vo veľkom v zime zaujímala Chelsea, ktorá hľadala náhradu za Cesca Fabregasa. Mladík však napokon zotrval v materskom klube a je teda možné, že už v lete ho uchmatne úhlavný mestský rival, Arsenal, ktorý mimochodom bude hľadať hráča na zacelenie diery v zálohe, ktorú prestupom do Juventusu vytvorí Aaron Ramsey.