Main Content

Reakcie po zápase AS Rím - FC Porto: Večné mesto má nového miláčika

streda, 13. február 2019 10:58 | Autor: TASR

Eusebio Di Francesco
Eusebio Di Francesco | zdroj: TASR

Bratislava 13. februára (TASR) - AS Rím po prvý raz v histórii zdolal FC Porto a vo "večnom" meste sa po úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov skloňovalo meno Nicola Zaniolo.

Ešte len 19-ročný mladík zariadil víťazstvo Rimanov 2:1 a AS tak do odvety na Estádio do Dragao pôjde s jednogólovým náskokom.

Pred duelom nebol jasný favorit. Lepšiu formu mal portugalský tím, ktorý prehral jediný z uplynulých 26 súťažných duelov. AS naopak zvíťazil v jedinom zo šiestich uplynulých duelov a nad Portom ešte v európskych klubových súťažiach nikdy nezvíťazil. Slabší prvý polčas oživila až šanca Edina Džeka, po ktorej lopta skončila na žrdi, v druhom dejstve bolo vzruchu viac. "Výsledok je spravodlivý. Rimania majú dobrých hráčov a skvelých fanúšikov, aj preto sme začali opatrnejšie. Ale verím, že na našom štadióne budeme mať viac šancí my," citovala slová brankára Porta Ikera Casillasa stránka UEFA.com.

Všetky tri góly padli v rozmedzí od 70. do 80. minúty, o prvé dva sa postaral domáci útočník Zaniolo, pre ktorého to boli prvé góly v Lige majstrov. "Som veľmi šťastný, je to takmer nemožné, aby som vedel opísať svoje pocity. Nikdy na túto noc nezabudnem," uviedol Zaniolo, ktorý je vo veku 19 rokov a 225 dní najmladší taliansky hráč, ktorý v LM strelil dva góly. Denník Corriere della Sera ho v stredajšom vydaní nazval "zlatým chlapcom". Ďalší titulok hlásil: "Rimania majú nového miláčika."

Eufória po góloch Zaniola však rýchlo opadla, pretože striedajúci Adrian Lopez strelil gól na 2:1 a ten môže byť v konečnom účtovaní rozhodujúci. "2:0 je samozrejme lepšie ako 2:1. Ale stále sme to my, kto má výhodu. V Porte musíme hrať tak ako doma, nie opatrne," uviedol Daniele De Rossi, kapitán AS. Jeho slová potvrdil aj tréner Rimanov Eusebio Di Francesco: "Nepôjdeme hrať na remízu. Ak chceme postúpiť, musíme byť odvážni."

Aj Portugalčania vďaka strelenému gólu živia nádej na postup, ich tréner Sergio Conceicao však rovnako ako tréner Ríma uviedol, že jeho hráči musia hrať útočnejšie: "V zápase sa stretli dva kvalitné tímy, nikto nechcel v defenzíve urobiť chyby. V prvom polčase sme toho vpredu veľa neukázali, v tom druhom sme boli trpezlivejší. Na Estádio do Dragao je pred nami ďalších 90 minút a všetko je otvorené. Doma musíme hrať bezchybne v obrane a sústrediť sa viac na útok. Aspoň tak, ako v Ríme v druhom polčase."