Main Content

Reakcie trénerov a hráčov po zápase Manchester United - Paríž St. Germain

streda, 13. február 2019 10:25 | Autor: TASR

Ole Gunnar Solskjaer, Thomas Tuchel
Ole Gunnar Solskjaer, Thomas Tuchel | zdroj: YouTube

Bratislava 13. februára (TASR) - Najťažšia skúška pre trénera futbalistov Manchestru United Oleho Gunnara Solskjaera od nástupu do funkcie nedopadla dobre.

Kormidelník "The Reds" prišiel na Old Trafford v polovici decembra a v dvanástich zápasoch stratil jeho tím iba jediný bod. V utorňajšom úvodnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov však prehral s Parížom St. Germain 0:2.

Pred duelom sa hovorilo najmä o tom, čo s ofenzívou Paríža urobia absencie zranených Neymara a Edinsona Cavaniho. Tréner Thomas Tuchel mal pred zápasom obavy, pretože za svojich kľúčových hráčov nemal náhradu. Jeho zverenci však boli po celý zápas lepší. "Vďaka našej taktike sme stále viac a viac ovládali hru. V prvom polčase sme prehrali niekoľko súbojov v strede ihriska, ale druhý bol už oveľa lepší," povedal Tuchel pre UEFA.com.

Tréner Paríža bol spokojný s výkonom Angela di Mariu, ktorý pripravil spoluhráčom dva góly po lahodných prihrávkach. Pri prvej posadil loptu na nohu Presnela Kimpembeho, pri druhej vysunul Kyliana Mbappeho, ktorý biliardovú akciu zakončil presne. "Som rád, že Angel sa zlepšil v druhom polčase, pretože v prvom stratil viacero ľahkých lôpt. Prihrávka na gól Mbappeho bola fantastická," dodal Tuchel.

Pre di Mariu mal zápas špecifickú príchuť. Argentínsky útočník hral pred odchodom do francúzskej metropoly práve v drese "červených diablov". Po oslave gólu sa dostal do kontroverzie s fanúšikmi, ktorí po ňom hodili pivo. V rámci oslavy si z neho odpil.

Pre Mbappeho bol jeho gól štrnástym v Lige majstrov v 24 zápasoch. Vyrovnal tak zápis Zinedina Zidanea, ktorý však na 14 gólov potreboval 80 zápasov. "Mohol som dať aj hetrik, to by sa nám cestovalo domov v ešte lepšej nálade. Ale aj toto je pre nás dobrý výsledok," povedal Mbappe a dodal: "Každý si myslel, že to bez Neymara a Cavaniho nezvládneme. Ale všetko sa rozhoduje na ihrisku."

Brankár PSG Gianluigi Buffon dosiahol cenný míľnik, triumf 2:0 pre neho zaznamenal 50. zápas bez inkasovaného gólu v LM. Celkovo odchytal 121 duelov. "S týmto tímom môžeme ísť v Lige majstrov ďaleko. Ďakujem spoluhráčom za tie to chvíle," uviedol Buffon.

Tréner United bol sklamaný, ale športovo priznal silu súpera. "Máme za sebou veľa zápasov, v ktorých sme hrali dobre a v tomto trende chceme pokračovať. Duel nám ukázal, v čom sa ešte musíme zlepšiť. Tento výsledok nám nastavil zrkadlo, súper bol jednoducho lepší," uznal Solskjaer. Manchester sa bude musieť v odvete zaobísť bez Paula Pogbu, francúzsky reprezentant totiž v závere duelu dostal červenú kartu, ktorá automaticky znamená dištanc na jeden zápas.